Farkas Norbert kommentátor

16 éve dolgozik a magyar sportmédiában.

Kezdőként a Blikk című napilap külsős munkatársa volt, majd a Magyar Rádió sportosztályán tevékenykedett. A '90-es évek végén a TV2-höz került, ahol munkáival gyakran feltűnt hírműsorokban és magazinokban.

A kezdetektől tagja a Sport TV csapatának, a dél-európai, illetve a dél-amerikai országok sportjára, labdarúgására szakosodott, de a magyar utánpótlásra is figyelmet fordít.

blog
Top bejegyzések
Legutóbbi frissítés 2012. március 12. 12:21
Farkas Norbert

Levélben ajánlom! bezár

Indul a Fieszta!

Ma jelentkezik először egyórás, spanyolos showműsorunk, a Fieszta, ami a „bemutatás”, a „tájékoztatás” jegyében  zajlik, de nem elégszünk megy ennyivel, azon nyomban a lovak közé csapunk.  A műsort elképzeltük, kitaláltuk, megcsináltuk, ám nem megyünk vele semmire, ha önök nem fogják szeretni. A vizsgaidőszak tehát most kezdődik számunkra, és bár a mai világban, a mai való világban nem biztos, hogy az a jó, a színvonalas, ami nézettségi rekordokat döntöget, szomorúak lennénk, ha azzal a tudattal kellene ébrednünk minden reggel, hogy csalódást okoztunk. A negatívizmus távol álljon tőlünk: hiszünk a Fieszta sikerességében, és hitünknél már csak az elszántságunk nagyobb.

A Fiesztával a család minden tagjához szólunk, és egy picit mindenkinek kedveskedünk. Annak, aki a latinos zenét szereti, aki a nagy gólokért, esetleg a taktikáért rajong. Annak, aki  eddig nem értette, mi ez a nagy felhajtás a spanyol futball körül, de most már világosan szeretne látni. Annak, aki úgy döntött, beleszeret a spanyol futballba, de impulzusok hiányában rendre elhessegette magától a gondolatot. Vagy annak,  akit cseppet sem érdekel a hétvégi meccsdömping, de nagyon kíváncsi arra, milyen az az ország, ahol a futball vallás, a meccsnap szent, és ahol a labdarúgók félistenek.

A hétfői adásban megismerkedhetnek a műsor szereplőivel, és ami még ennél is fontosabb, ízelítőt kaphatnak abból, miért érdemes minden hétfő este 8-kor ránk hangolódni, a sport1-re kapcsolni. Vincze Ottóval és Hajdu Attilával nem ér véget a vendégek listája.  Meghívtuk a premierre a budapesti Cervantes Intézet igazgatóját, Javier Perez Bazo urat, aki ezúttal nem a kortárs spanyol irodalom nagyjairól, hanem a futballról értekezik.  Persze, Artúro Pérez-Reverte is megérne egy misét. Vagy kettőt! A műsor egyik szakértője, társműsorvezetője, Vincze Ottó megmutatja azt a mezt, amelyet a Barcelona futballistájaként viselt, büszkén, noha a katalánok egy picit összekeverték vezetéknevének mássalhangzóit. Megtudhatjuk, miért vonzódik Spanyolországhoz a Fieszta másik szakértője, Hajdu Attila. Felidézzük az elmúlt 12 év legemlékezetesebb „spanyol” interjúit, pillanatait. Kiderítjük, honnan vette a spanyol Marca azt, hogy a Real öltözőjében áll a bál, és noha egyelőre egyetlen bálba sem vagyunk hivatalosak, tehát a sérónkat nem kell belőnünk, azért mi ellátogatunk egy Madrid melletti fodrászüzletbe, hogy személyesen Cristiano Ronaldo fodrászainál érdeklődjünk: vajon ő hogy lövi be? A műsort Faragó Ricsi vezeti és Szél Tomi szerkeszti. Nekik jó munkát, önöknek jó fiesztázást kívánok.

Egy madridi forgatáson történt…

Egy járókelő odament Budai Csabi operatőr kollégámhoz, és így szólt!

-Ember, ti dolgoztok a legtöbbet, de titeket sosem mutatnak a televízióban!”

Igaza van, de én a vágókról sem feledkeznék meg…

 

Farkas Norbert 2012.03.12 12:21
21komment

Hozzászólás (21) Hozzászólok!

Somogi Zoltán 2017. 11. 27., 18:07

Kedves Norbert!
A spanyol foci iránti lelkesedése és tájékozottsága még a legunalmasabb meccseket is érdekessé teszi. Egy dologra azért felhívnám a figyelmét: elég sok, elsősorban portugál vagy brazil származású játékos nevét sajnos következetesen rosszul ejti, ami egy idő után kifejezetten zavaró.
Javaslom, hogy a felkészülés során nézzen utána a helyes kiejtéseknek a hu.forvo.com oldalon: például Goncalo Guedes, Dani Alves, Marc-André ter Stegen helyesen "gedesz", "alvesz", ""terstégen" és nem "gedes", "alves", "tersztégen".
Üdvözlettel
Somogyi Zoltán

Kupás Ferenc 2017. 11. 05., 21:37

Kedves Farkas Norbert!

Az Ön labdarúgó mérkőzés közvetítései,számomra élvezhetetlenek. Ön túl akarja beszélni a képernyőn látottakat, mintha én nem látnám azt. Azonkívül iszonyatos mennyiségű adattal bombázz minket, aminek az olvasása közben nem látja a pályán történteket. A kevesebb néha több.

Üdvözlettel: Kupás Ferenc

Pal 2017. 09. 30., 16:56

Kedves Farkas Úr!
Úgy tűnik a Sport TV fő-oldalán közölt táblázat a spanyol bajnoki eredményekről "kissé" elavult! Természetesen máshonnan is szerezhetnek a nézőik arról információkat, de ha ezt akarják elérni, akkor fölösleges a táblázat. Ha a Sport-Tv mint szerkesztőség fizet is az oldal szerkesztőinek, akkor a selejtes munkát fölöslegesen fizetik. Azért Ön a címzett, mert ha jól emlékszem néhány műsorban megszólalt már, mint a spanyol fociműsorok egyik "fő korifeusa".
Tisztelettel üdvözlöm,
P.

gassi 2017. 06. 10., 22:36

Nekem fura, mintha a románok felé örömködne... nem kéne. Vagy van kis származásbeli okság? :P

holi 2017. 06. 10., 21:49

annyira nem jó a lengyel- román hogy élvezkedjen

László 2017. 04. 03., 07:00

Általam igen tisztelt Norbert!
Előre bocsatom, hogy sportriporteri tevékenységét mélységes tisztelem és szeretem
Élvezettel hallgatom közvetítéseit, mert a szakmai tudás és a sport iránti alázat szinte minden mondatában jelen van. Egy kérésem lenne csupán. Kérem gondolja át az Ön által oly gyakran használt "lereagal" szó használatát!
Természetesen a döntés az Öné. Megjegyzéskent: az igekoto nem nagyon illik ehhez a szóhoz.

Üdvözlettel:
Szilasy László

Vágó András 2016. 11. 13., 17:00

Tisztelt Farkas Norbert Úr

Nagyon szerettem a műsorát és nagyon sajnálom, hogy megszünt

Dr. Füzesi Ottó 2015. 04. 15., 09:56

Tisztelt Farkas Norbert Úr! Önök újságírók, a nemzetközi kollégáik és a sajtó erejével próbáljanak meg hatni, hogy ilyen aljas dolgok ne fordulhassam elő a pályákon mint a tegnapi Real "védelem" tettei. Sajnos ezek nem egyedi esetek!! A videók későbbi elemzése és az alattomos sérülést okozó cselekedetek szankcionálása lehet, hogy elejét venné az ilyen tetteknek. A szándékos durvaságokat is kellene elemezni, mert mi néző leszünk szegényebbel ha a favágók a zseniket kiiktatják a játékból. Tisztelettel Dr. Füzesi Ottó

Zsolt 2015. 03. 24., 19:55

T. Farkas Norbert!

C. Ronaldorol egyszer szeretnem, ha velemenyezne, hogy mi lehet az oka annak, barholis lep fel a RM Őt fütyli mindenki! Szerintem sajat maganak koszonheti! / hiszti,csapkolodasok, goloromnel mutogatsok stb./ Messi minden elobb emlitett mutatoi szerenyebbek, alazatosabb!

Varom velemenyet!

Farkas Norbert 2014. 01. 20., 18:07

Tisztelt Kővári György úr!

Ezen a téren nincsenek tapasztalataim, azt viszont láttam, hogy az egyes szektorokban számos biztonsági ember dolgozik, őket kell majd megkérdezni a helyszínen, pontos információkkal csak ők tudnak szolgálni.

Köszönöm az érdeklődését, jó szórakozást kívánok.
Farkas Norbert

Kővári György 2014. 01. 17., 17:31

T Norbet
Fiam és jómagam szeretjük a R. Madrid játékát. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk hogy remélhetőleg ott leszünk a R Madrid- Granada mérkőzésen.
Kérdésem ha marad szabad hely a szektorban ahová a jegyünk szól közelebb a pályához az
elfoglalható, ha később se jön oda senki? Van erre valami gyakorlat vagy tapasztalat?
Üdv
Kővári György

Gergely Ágnes 2013. 11. 10., 08:32

T.Molnár Mátyás Úr! Köszönöm a műsorokat nagyon színvonalas és további sok sikert kívánok hozzá és jó egészséget minden egyes résztvevőnek.Hol lehet kapni az új könyveket amit bemutattak a műsorukban Pep Gourdiola és a Messiről?Köszönöm .Tisztelettel:Gergely Ágnes

Gergely Ágnes 2013. 11. 10., 08:28

T.Molnár Mátyás Úr!

Nagyon szeretem az Önök műsorát igazán színvonalas,sok mindent lehet megtudni Farkas Nórbert segítségével kulissza titkokat,spanyol labdarúgással kapcsolatban.Nagyon köszönöm és az egész stábnak sok sikert és jó egészséget kívánok,hogy sokáig legyen ez a műsor.Viszont meg szeretném kérdezni,hogy a Pep Gourdila könyvet hol lehet beszerezni és a Messi új könyvét?Meg az volna a kérdésem,hogy angol mérkőzéseket miért mem közvetitenek sport csatornákon,csak a Digi tv-n,mert nem mindenkinek adatik meg ,hogy igényeljen Digi tv-t? Köszönöm:Gergely Ágnes

Mikes Imre 2013. 09. 22., 19:34

Tisztelt Farkas Norbert Úr!
Segítségét kérem egy, a kedvenc csapatomat, a Real Madridot érintő kérdésben. Egy hét múlva Madridba megyek, a Real Madrid - Atlético Madrid városi derbire, és a Fieszta című műsorban valamikor szó volt egy helyről, ahová rengeteg Real játékos jár, de sajnos elfelejtette a hely nevét.
Az lenne a kérdésem, hogy Ön esetleg tudja-e mi annak a helynek a neve? Vagy esetleg azon a helyen kívül hol találkozhatok személyesen a kedvenceimmel.
Előre is köszönöm a válaszát!
Egy fiú, aki szerelmes a Real Madridba

Farkas Norbert 2013. 09. 02., 17:08

Tisztelt Máté György Úr!

Nagyon szépen köszönöm a kedves szavait. Egy biztos: mindig van hová fejlődni!

Tisztelettel
Farkas Norbert

Szólj hozzá!