Petur András kommentátor, műsorvezető

Petur András 2007 óta dolgozik a Sport TV-nél, elsősorban a magyar futball kommentátoraként és a Harmadik Félidő műsorvezetőjeként lehet ismerős. Mellékszakirányként a cselgáncs és a technikai sportok tartoznak hozzá. Előtte 9 évig a Magyar Rádió munkatársa volt, ezalatt elvégezte az ELTE Kommunikáció szakát, valamint a BBC és az EBU nemzetközi tanfolyamait.

Rádiósként részt vett a legendás Körkapcsolásban és közvetített két olimpiáról is, tévésként válogatott és nemzetközi kupameccsek, valamint közel 1000 magyar és külföldi mérkőzés kommentátora volt 7 év alatt.

blog
Top bejegyzések
Legutóbbi frissítés 2011. május 30. 23:17
Petur András

Levélben ajánlom! bezár

Licensz nékül Monthy Python vagy foci?

A keddi MLSZ-határozat óta lassan eltelik a 72 óra, és rövidesen befutnak a klubokhoz a részletes indoklások az elutasított fellebbezésekkel kapcsolatban. Remélem, a dokumentumokat nyilvánosságra hozzák majd, mert egyelőre a tiltakozó klubok hangja az erősebb, az ő érveiket ismerjük, de szerintem a közvélemény nagyon szeretné tudni az MLSZ hivatalos álláspontját. Én legalábbis biztosan.

Tovább

Petur András 2015.05.29 12:22
0komment

Amikor a 21 éves már öreg – kényszerfiatalítási matekreakció

Az MLSZ új intézkedései céljukat és módjukat tekintve is megosztják a szakmát. Egy esetleges kedvező végeredmény nyilván közös érdek, de most még csak jósolgatni lehet, hogy melyik újításnak milyen hatása lesz majd. A szándék nyilván jó és nemes, a bevezetés egyesek szerint kellően radikális, mások szerint túl hirtelen és előkészítetlen. A fiatal magyar játékos szerepeltetéséhez kötött pénzjuttatás első hangzásra jó, hiszen helyzetbe hozhat olyan u20-as játékosokat, akikhez kevésbé mertek eddig hozzányúlni. Én azonban elkezdtem kicsit számolgatni, 2-3 évet előre nézni, és kétségeim támadtak, hogy hosszú távon ezzel a rendszerrel több vagy kevesebb magyar fiatal lesz majd pályán. A kis matekóra alapja a létszámcsökkentés.

Tovább

Petur András 2015.05.21 15:00
7komment

Hol vannak az Új pestiek remix

Nem szoktam magam után lőni itt a blogban, hogy aszondja mennyire igazam volt, pedig volt már több sikeres és nyilván jópár téves jóslatom is különböző események kapcsán. Most azonban kivételt teszek, mert az egyik nagyon bejött, ráadásul az új MLSZ-szabályok még jobban kidomborítják a problémát.

Tovább

Petur András 2015.05.17 11:56
0komment

Licensz, yesszensz, nonszensz

Tegnap lehetett sejteni, hogy Csányi Sándor sajtótájékoztatóján nagy horderejű bejelentéseket hallunk majd, így hazasiettem az élő internetes közvetítésre, hogy ne maradjak le semmiről. Elkezdtem kijegyzetelni a hallottakat, miközben számtalan kérdés és gondolat felmerült az elhangzottakról, de mivel kérdezni otthonról nem tudtam, igyekeztem informális csatornákon érdeklődni. Ezt most megosztom, vagyis jönnek a legfontosabb tények, és ahhoz a kommentek vagy kérdések, amelyek egyelőre megválaszolatlanok.

Tovább

Petur András 2015.05.14 20:36
4komment

Hol vannak az Új pestiek?

Az Újpest tegnap simán elbukta a tavasz meccsének kikiáltott Magyar Kupa elődöntő visszavágót, ezzel a csapat számára az év hátralévő felének semmiféle érdemi jelentősége nem maradt, minden bizonnyal az 5.-10. hely között végez majd valahol. Ilyenkor jöhetne az, hogy kihasználják ezt az öt, tét nélküli meccset, és elkezdik építeni a jövőt, kipróbálnak olyan játékosokat, főleg saját nevelésű fiatalokat, akikre később esetleg lehet számítani, és akikre az újpesti közönség régóta kíváncsi lenne a mostaniak helyett. Amiről most írni fogok, az régóta megfogalmazódott bennem, de most vált végképp aktuálissá.

Tovább

Petur András 2015.04.29 14:56
1komment