Legutóbbi frissítés 2014. július 08. 19:32
Szaniszló Csaba

Levélben ajánlom! bezár

A legértékesebb MVP

Fotó: EUROPRESS/AFP

Egy évvel ezelőtt formalitás volt az NBA Legértékesebb Játékosának megválasztása, Stephen Curry az összes újságírónál nyert a káprázatos, 73 győzelmet elérő Warriors legjobbjaként. Az új idényből már csak egyetlen hónap van hátra, az MVP-jelöltek száma viszont nemhogy csökkenne, de folyamatosan nő. Ahogy egyre égetőbbé vált a „Harden vagy Westbrook jobb?” kérdés, úgy került elő két új jelölt: James és Leonard. Így lesz az ideiből az elmúlt évek legértékesebb MVP-címe.

Tovább

Szaniszló Csaba 2017.03.11 15:51
1komment

Ki a nagyot nem becsüli...

Fotó: EUROPRESS/AFP

Ha van megmagyarázhatatlan, megbocsájthatatlan és szívbemarkolóan szomorú edzőmenesztés, akkor Claudio Ranierié okvetlenül az. 

Tovább

Szaniszló Csaba 2017.02.25 09:18
5komment

NBA All-Star: irányítók mindenhol!

Amikor múlt héten összeraktuk az Alley-oopban a posztonkénti ötösöket, és ámuldoztunk, hogy milyen sok világsztár játszik az NBA-ben irányító- és magasbedobó poszton, bele se gondoltam abba, hogy milyen All-Star-gála vár ránk idén. A vasárnapi, New Orleans-i meccsen nyolc irányító lép pályára a két csapatban, vagyis a teljes létszám több mint negyedét egyetlen pozíció adja ki.

Ha ehhez hozzáveszem, hogy a szezon két legkomolyabb MVP-jelöltje egyaránt egyest játszik, hogy Chris Paul csak sérülés miatt maradt ki, és akkor még nem beszéltem Stephen Curryről, aki az előző két idényben lett a legértékesebb játékos, plusz bedobok olyan kimaradókat, mint Lillard, Conley vagy Dragic, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy az NBA az irányítók ligája. Elismerésem jeléül, vitaindítóként és a játék kedvéért itt vannak a kedvenceim.

Tovább

Szaniszló Csaba 2017.02.16 10:52
3komment

Vasárnap este 10!

Fotó: EUROPRESS/AFP

Lassan úgy vagyok vele, mint Bill Belichick: már nem számolom, hányadik Super Bowlomra készülök – annyi azért biztos, hogy hétnél még nem tartok. Nem azért nem tudom megszámolni, mert olyan sok lett volna, hanem mert minden évben valami más történik a Sport1 (1!) stúdiójában, és ez idén is így lesz. Ami nem változik: este tízkor kezdünk vasárnap,...

Tovább

Szaniszló Csaba 2017.02.03 13:59
1komment

(Nem túl) Kedves LeBron!

Fotó: EUROPRESS/AFP

Mostanában nem vagy kedves. Irtod magad körül az embereket, izzítod magad körül a levegőt, miközben túl sokat játszol, a csapatod pedig veszít. Beszélnünk kell, mert szeretnék egy izgalmas NBA-szezont látni egy rajt-cél Warriors-győzelem helyett, és úgy tűnik, te vagy az egyetlen esélyem, de úgy látom, kezded elveszíteni a fonalat. Az elmúlt...

Tovább

Szaniszló Csaba 2017.01.31 18:23
3komment