Legutóbbi frissítés 2012. július 04. 08:34
Ness Hungary NB II

Levélben ajánlom! bezár

Lisztes Szegeden folytatja

Fotó: ftc.hu

Lisztes Krisztián és Jovánczai Zoltán személyében két labdarúgóval erősített a Szeged 2011 NB II-es csapata, melynek élén a következő szezonban is Tóth Bálint fog állni.

A Ferencváros 49-szeres válogatott középpályása, Lisztes Krisztián, valamint az elmúlt szezonban a REAC-nál szerepelt csatár, Jovánczai Zoltán aláírta szerződését a Szeged 2011-hez. A hajdani kiváló irányító a július közepén kezdődő felkészüléskor egyeztet Tóth Bálint vezetőedzővel – aki a következő szezonban is irányítja a gárdát –, hogy mely területen segítheti legjobban a csapatot.

Lisztes a VfB Stuttgart, a Werder Bremen, a Borussia Mönchengladbach és a Hansa Rostock színeiben több mint kétszáz Bundesliga-mérkőzésen szerepelt. Hétfőn ünnepelte 36. születésnapját. A tapasztalt irányító évekig rendkívül népszerű labdarúgónak számított a Ferencvárosnál, de például a német válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Joachim Löw ugyancsak kedvelte és elismerte a magyar játékos képességeit.
A Werderrel egyébként 2003-ban bajnok lett, sőt, sérüléséig egyedül ő szerepelt minden mérkőzésen a csapatban, a bajnokavatást azonban már a lelátóról és mankóval nézhette végig. Hosszú hónapokig tartott a gyógyulása, s bár idővel a Hansa Rostocknál is szerepet vállalt, a családja miatt később a végleges hazatérés mellett döntött. A Paks, a REAC és a Vasas után újra nevelőegyesületéhez, a Ferencvároshoz került, innen igazolt – egykori társával, Adem Kapics sportigazgatóval való többszöri beszélgetés után – Szegedre.

Lisztes Krisztián mindenképpen szeretne segíteni a szegedi futballnak. Az még nem dőlt el, hogy mely területen válna leginkább hasznára a klubnak, ez ügyben a július 16-án kezdődő felkészüléskor egyeztet Tóth Bálint vezetőedzővel.

„Mivel nagyon szeretek futballozni, nem kizárt, hogy játszom még egy szezont, ám erről mindenképpen szeretnék egyeztetni Tóth Bálint vezetőedzővel. Ami biztos, hosszabb távon állapodtam meg a Szeged 2011 csapatával, vagyis, komolyak a szándékaim a szerepvállalást illetően. Remélem, tudok segíteni a szegedi futballnak a céljai elérésében” – nyilatkozott a szegedi megállapodásáról Lisztes.

A 27 éves Jovánczai Zoltán a Kaposvár, az FTC, a Vasas, a Lombard Pápa és a REAC együttesében is megfordult. Az élvonalban több idényt maga mögött tudó center 1+1 évre írt alá.

„Tudtam, hogy Szegeden komoly tervek vannak az NB I-es szereplést illetően, amiről Adem Kapic sportigazgatóval való találkozásom végleg meggyőzött. A direktor szimpatikus koncepciót vázolt fel előttem, és hamarosan el is döntöttem, hogy Szegeden folytatom. Ráadásul, amikor a REAC csapatával legutóbb Szegeden játszottunk, rengeteg néző volt a lelátón, kiváló hangulatot teremtettek, azaz a városban szeretik a futballt, márpedig nekünk, játékosoknak fontos a szurkolói támogatás. Azon a meccsen egyébként nagyszerűen játszott a Szeged, tehát jó csapatba kerülök, arról nem is beszélve, hogy még nem fejeződött be az erősítés. Lisztes Krisztiánnal például végre egy csapatban szerepelhetek, ugyanis amikor Csank János idejében visszakerült a Fradihoz én éppen sérült voltam. Nagyon boldoggá tenne, ha Szegeden részese lehetnék egy hangos sikernek, például az NB I-be való feljutásnak” – mondta el döntése kapcsán Jovánczai.

A Szeged 2011 már korábban megegyezett Tóth Bálint vezetőedzővel a folytatásról a vezetőedzői poszton. Az együttes július 16-án kezdi meg a felkészülést a következő idényre, természetesen már az új igazolásokkal kiegészülve.

(szeged2011.eu)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!