Legutóbbi frissítés 2013. január 05. 18:52
Ness Hungary NB II

Levélben ajánlom! bezár

Aczél Zoltán felmondott

Fotó: haladasfc.nyugat.hu

Alig néhány nap után felmondott a nemzetközi bundabotrány egyik magyarországi érintettje, Aczél Zoltán a másodosztályú Szigetszentmiklós labdarúgócsapatánál, amely másodedzőként foglalkoztatta.

A klub honlapjának szombati beszámolója szerint a felek közötti megállapodásnak volt egy szóbeli záradéka, amelynek alapján a fogadási csalással összefüggésbe hozott szakember bármikor felmondhat, ha úgy érzi, a munkavállalással támadásnak teszi ki az egyesületet.
"Nagy köszönettel tartozom a szigetszentmiklósi klubnak, hogy ebben a nehéz helyzetben lehetőséget biztosított nekem a munkára. Az elmúlt napokban komoly támadások érték a klubot amiatt, mert bíztak bennem és figyelembe vették az ártatlanság vélelmét. Semmiképpen nem szeretném, ha az SZTK-t sérelem érné, ezért most azzal segítek a legtöbbet, ha távozom" - indokolta meg távozását a tréner.
Aczél Zoltánt, aki 2008 és 2010 között a magyar válogatott másodedzőjeként is dolgozott, 2011. november 30-án vették őrizetbe, mert kétrendbeli, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja merült fel vele szemben, még 2009 tavaszán a Siófok vezetőedzőjeként. Az eset miatt a Szombathelyi Haladás szerződést bontott a trénerrel. A Központi Nyomozó Főügyészség tavaly márciusban a két siófoki után egy újabb, REAC-mérkőzés eredményének manipulálásával gyanúsította meg a szakembert, aki 2006 és 2008 között dolgozott a rákospalotaiak vezetőedzőjeként.
(MTI)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!