Március 17.: Atlético - Leverkusen • SportTV

Március 17.: Atlético – Leverkusen

2015. 02. 26. 14:23    
Olvasási idő: 2 perc

Eldőlt, hogy a Sport1 az Atlético Madrid–Bayer Leverkusen találkozót közvetíti élőben a Bajnokok Ligája március 17-i játéknapján.

Mint ismeretes, a német együttes 1–0-ra nyert az előző szezonban BL-döntőt vívó spanyol csapat ellen, így a továbbjutás kérdése teljesen nyíltnak mondható. Ezért is döntöttek úgy a Sport TV illetékesei, hogy a visszavágók közül ezt a mérkőzést közvetítjük élőben a Sport1-en március 17-én.
S ha már itt tartunk, érdemes felidézni, hogy mi hangzott el a leverkuseni meccset követő sajtótájékoztatón.
Elsőként Diego Simeone, a spanyolok mestere (képünkön) válaszolt az újságírók kérdéseire: „Nem mondanám, hogy ma este sikerült rákényszerítenünk az akaratunkat az ellenfélre, ennek is az eredménye, hogy kikaptunk 1–0-ra. Ugyanakkor a látottak alapján úgy gondolom, hogy a visszavágón kiharcolhatjuk a továbbjutást. Különösen balszerencsésnek tartom, hogy sérülés miatt két játékosomat is le kellett cserélnem az első félidőben, így a második játékrészre már csak egy taktikai cserém maradt. Ráadásul Tiago kiállítása miatt az utolsó szűk húsz percet emberhátrányban játszottuk végig. A lényeg persze, hogy túléltük a meccset, és maradt esélyünk a továbbjutásra. Ez azon kevés dolgok egyike, amelynek örülhetek, az például kifejezetten nem tetszett, hogy a találkozó során a párharcok nagyobb részét a németek nyerték meg.”
A másik oldal képviseletében Roger Schmidt, a Leverkusen edzője állt – pontosabban ült – az újságírók elé: „Az biztos, hogy a továbbjutás kérdése ezen a találkozón nem dőlt el – kezdte a németek mestere. – Ugyanakkor számunkra nagyon fontos volt, hogy nyerjünk, és ne kapjunk gólt, és mindkettőt teljesítettük. Az Atlético Madridnak három nagyon erős támadója van, Mandzukic, Fernando Torres és Griezmann, és ellenük nagyon nehéz védekezni, mégis sikerrel jártunk. Ezért sem próbáltuk meg mindenképpen megszerezni a második gólt, mert tudtuk, hogy figyelnünk kell a védekezésre is. Ha Madridban tudunk szerezni egy gólt, akkor az Atléticónak már hármat kellene lőnie a továbbjutáshoz, ami nem lenne könnyű feladat. Egy szó, mint száz, úgy gondolom, hogy nem állunk rosszul a visszavágó előtt, de az előző idény döntősével párbajozunk, így semmiképpen sem mondanám, hogy eldőlt a továbbjutás.”
(Sport TV)