Nem tudott nyerni a Real • SportTV

Nem tudott nyerni a Real

2015. 03. 01. 15:11    
Olvasási idő: 3 perc

A Liga BBVA 25. fordulójának vasárnapi játéknapján a Barca kivételével az első hat helyezett mindegyike pályára lépett, a két madridi óriásnak egyaránt az élcsoportból jutott ellenfél.

Valenciában vitathatatlan sikert aratott a hazai gárda a más súlycsoportban lévő Real Sociedaddal szemben. A Turia-partiak irányították végig a mérkőzést, és a második félidő elején négy perc alatt eldöntötték a három pont sorsát. Mindkét találatnál Piatti volt a főszereplő, a pöttöm argentin előbb Dani Parejo átadását követően lőtt kapura, a labda Ansotegiről került Rulli kapujába. Másodjára nem kellett „asszisztencia”, Feghouli beadását közvetlenül ő küldte a kapuba. A győzelemmel a Valencia őrzi a BL-selejtező-playoff hellyel kecsegtető 4. pozíciót.

Eibarban a tartományi rangadón az „őshonos”, minden spanyol élvonalbeli idényben részes vendég Athletic ha csak egyetlen góllal is, de megmutatta az abszolút újonc Eibarnak, ki az úr Baszkföldön. Az egyetlen találat az első félidő hajrájában született, De Marcos beadásából a bilbaói veterán, Gurpegi fejelt a hazaiak kapujába.

Sevillában biztosan kemény meccsre számíthatott Diego Simeone, így ritkán használt hadrendben, 4-5-1-es fornációban, azaz egy csatárral, Griezmann-nal küldte pályára csapatát. Mi tagadás, a Moyá – Juanfran, Godín, Miranda, Jesús Gámez – Arda, Tiago, Mario Suárez, Koke, Raúl García – Griezmann összetételű tizenegy végig is védekezte az egész első félidőt, amelyben kizárólag a vendéglátó andalúzoknak akadtak helyzetei, elsősorban a nehezen tartható Bacca révén. Gólt azonban még ziccerből sem tudott elérni a Sevilla, a legközelebb ehhez még Iborra jutott, aki a kapufát találta el. A második félidő derekán egy kissé támadóbbra váltott Simeone, Arda helyére Fernando Torrest küldte a pályára, később Mandzukicot is, de egy-két veszélyes akcióvezetésnél többre nem volt képes a bajnok. A sevillai nyomás is csökkent kissé, végül maradt a mindkét fél számára hiányérzetet adó döntetlen. A Sevilla nem tudott a Valencia nyomába eredni, az Atlético pedig csupán egy ponttal vezet a denevéresek előtt, de már öt egységnyire nőtt a hátránya a Barcelonával szemben.

Madridban Carlo Ancelotti lehető legerősebb összetételében küldte pályára a Realt, azaz a Casillas – Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo – Lucas Silva, Kroos, Isco – Bale, Benzema, C. Ronaldo tizeneggyel kezdett a Villarreal ellen, amely fennállása során sosem nyert még bajnokit a Bernabéuban. A várakozásnak megfelelően a Real irámyított, de igazi, kidolgozott góljelyzetig nem jutott el. A túloldalon a gyprs vendég kontrák egyike csaknem célt ért: Gerard Moreno lövést Casillas hatalmas bravúrral védte, Moi Gómez tűzte rá a kipattanót, ám a gólvonalon álló Carvajal kifejelte a labdát. A Real-helyzetecskék ellenére gól nélkül maradt az egész első félidő. A második játékrész elején rákapcsolt a madridi sztárcsapat, növelve a nyomást. A fölény góllá is érett, igaz, nem mezőnygóllá. Egy beívelésnél Bailly lerántotta a felugrani készülő Ronaldót (képünkön), González González bíró azonnal 11-est ítélt, amelyből a sértett tökéletes rúgással, Sergio Asenjót jobbra küldve a kapu túlsó oldalába lőtte a labdát. 12 percre rá – előzmények nélkül – egyenlített a vendég. A csereként beálló Vietto vezetett akciót, középre gurított, a menteni igyekvő Kroos lábáról lecsorgott a labda, éppen Gerard Moreno elé, aki állítás nélkül, ballal bezúdította Casillas kapujának bal sarkába. A 67. percben Ronaldo „leatletizálta” Baillyt, az elefántcsontparti védő hiába rángatta vissza, az ötösig eljutott, de a kapura tett labdáját Sergio Asenjo előrevetődve hárítani tudta. Három percre rá Bale beadása után CR7 fejelt parádésan, újabb bravúrra adva alkalmat Asenjónak. Ancelotti „előre cserélt”, Lucas Silva helyére Jesét küldte be. Még akad ziccere, méghozzáá őrdító a Realnak három is, de Jesé 4 méterről lábbal, Ronaldo 5-ről fejjel nem tudott betalálni. Fontos pontokat veszített a Madrid, igaz, még mindig 2 ponttal a Barca előtt áll a táblázat élén.

(Sport TV)

LA LIGA BBVA, 25. forduló

Valencia–Real Sociedad 2–0 (0–0)
G: Ansotegi (öngól, 53.), Piatti (56.)

Eibar–Athletic Bilbao 0–1 (0–1)
G:
Gurpegi (36.)

Sevilla–Atlético Madrid 0–0


Real Madrid–Villarreal
1–1 (0–0)
G:
C. Ronaldo (52. – 11-esből), ill. Gerard Moreno (64.)

Hétfőn játsszák:
Celta Vigo–Elche
Korábban játszották:
Espanyol–Córdoba 1–0
Granada–Barcelona 1–3
Rayo Vallecano–Levante 4–2
Almería–Deportivo 0–0
Málaga–Getafe 3–2

A Sport1 HD-n hétfőn 20:30-tól láthatják a forduló összefoglalóját.