Videoton-döntetlen Győrött • SportTV

Videoton-döntetlen Győrött

2015. 03. 01. 18:51    
Olvasási idő: 2 perc

A listavezető Videoton félidei 2–1-es győri vezetését nem tudta megőrizni, a házigazda Győr döntetlenre mentette a hajrában a találkozót.

Győrött az első félidőben sokkal jobban és célratörőbben futballozott a vendég Videoton, ennek köszönhetően megérdemelten kétgólos előnybe került, de a játékrész hajrájában magukhoz tértek a hazaiak és még a szünet előtt szépítettek egy értékesített büntető révén. A folytatásban kiegyenlítettebb játék folyt a magyar szinten jó iramú és színvonalas találkozón, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, igaz a hajrában már csak a Győr veszélyeztetett és a hosszabbításban Priskin (képünkön) révén egyenlített, így igazságos döntetlen született.

Dunaújvárosban a kieséstől fenyegetett hazai csapat mezőnyjátékban végig egyenrangú ellenfele volt a dobogós helyre hajtó FTC-nek. Igaz, a zöld-fehérek sem mutattak olyan félelmetes formát, mint az előkészületi meccseken. Az egyetlen gólhoz is némi szerencse kellett: az FTC-hez tartozó, sok helyre kölcsön adott, most éppen Dunaújvároson állomásozó Hídvégi lábáról pattant Böde elé, ő legurította Lamah-nak, s a belga az ötösről nagy gólt lőtt a bal felsőbe. Helyzetei elsősorban a vendégeknek adódtak, többször azonban a fradistáknak sem sikerült betalálniuk.

(Sport TV)

OTP BANK LIGA, 18. forduló, vasárnapi mérkőzések:

GYŐRI ETO FC–VIDEOTON FC 2–2 (1–2)
Győr, 4000 néző. V.: Farkas
Győri ETO FC: Kamenár – Brdarovski, Lipták, Lang, Dinjar (Ibánez, 40.) – Pátkai (Kvilitaia, 62.), Windecker, Bucsa, Koltai – Priskin, Stevanovic (Priso, 43.)
Videoton FC: Calatayud – Szolnoki, Juhász R. (Brachi, 62.), Sakla, Fejes – Oliveira, Trebotic, Kovács I. (Alvarez, 67.), Simon Á., Gyurcsó (Mareval, 84.) – Nikolics.
Gólszerző: Koltai (45. – 11-esből), Priskin (91.), ill. Nikolics (31.), Juhász (39.)
Sárga lap: Windecker (19.), Priskin (56.), ill. Oliveira (25.), Sakla (29.), Simon Á. (45.), Nikolics (49.), Fejes (79.), Szolnoki (89.)

DUNAÚJVÁROS PASE–FERENCVÁROS 0–1 (0–1)
Dunaújváros, 3200 néző. V: Solymosi
Dunaújváros Pase: Nagy G. – Villám, Farkas, Hidvégi, Csehi – Lázár Zs., Petneházi, Böőr (Jakab, 88.), Papp (Orosz, 46.), Nikházi – Eppel (Godslove, 72.)
Ferencváros: Dibusz – Nalepa, Dilaver, Mateos, Ramírez – Varga R. (Nagy D., 72.), Gera, Hajnal (Gyömbér, 67.), Somalia, Lamah (Ugrai, 87.) – Böde.
Gólszerző: Lamah (32.)

Jelenleg a Sport2-n láthatják a Dunaújváros PASE–Ferencváros mérkőzést.