Győri győzelem Dunaújvárosban • SportTV

Győri győzelem Dunaújvárosban

2015. 03. 21. 16:07    
Olvasási idő: 4 perc

Gól nélküli döntetlennel indult az OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapja a felcsúti és a fehérvári „testvércsapat” között. A külső körülmények gyötörte Győr sima győzelmet aratott a sereghajtó Dunaújváros otthonában, a Nyíregyháza több mint fél év után nyert idegenben, a Kecskemét pedig negyedik találkozóját is győztesen zárta a 2015. esztendőben. Kispesten döntetlennel zárult az Újpest elleni egykor rangadónk minősülő mérkőzés.

Felcsúton fogadta a Puskás Akadémia csapata a listavezető Videotont. Az első játékrészben a vendégek jutottak közelebb a gólhoz, ám a 35. percben Simon fejesével a kapufát találta el, majd Juhász ismétlése is a lécen csattant. A második félidőben sem változott a játék képe, a Videoton nagy nyomás alá helyezte ellenfelét, ám képtelen volt megszerezni a vezetést. A hazaiak a 88. percben meccslabdához jutottak, ám a saját térfeléről induló Lencse kísérletét Calatayud hárította. A két csapat negyedik alkalommal találkozott egymással az első osztályban, és ez volt az első eset, hogy a Videoton nem tudta megszerezni a három pontot.

Dunaújvárosban az első félidőben a vendég győriek játszottak veszélyesebben, de sok volt a hiba mindkét együttes játékában. A dunaújvárosiak sérülés miatt Csehit és kapitányukat, Böőrt is elvesztették, majd félóra elteltével hátrányba kerültek. A fordulás után a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, nagy erőket mozgósítottak, ám csak ritkán tudták nehéz helyzetbe hozni a vendégek védelmét. A győriek ekkor már kevés hangsúlyt fektettek a támadásokra, a hajrában azonban egy gyors kontra végén Pátkai eldöntötte a három pont sorsát.

Pápán az alacsony színvonalú első félidő nagyobb részében a Nyíregyháza volt aktívabb, többet birtokolta a labdát, helyzetekben azonban nem mutatkozott meg a fölénye. A játék leginkább a hazaiak térfelén zajlott, majd a Pápa a játékrész hajrájában elkezdett támadóbb felfogásban futballozni, néhányszor el is jutott az ellenfél kapujáig. A szünet után Pekár kapufájával folytatódott a küzdelem, néhány perccel később pedig büntetőhöz jutott a vendégcsapat, mivel Pongrácz buktatta Kosticot a 16-oson belül. A 11-est Pekár magabiztosan értékesítette. Lengyel Ferenc cserékkel próbálta felfrissíteni csapatát, amely át is vette az irányítást, fölénye azonban meddőnek bizonyult és a nyíregyházi kontrák is eredménytelenek maradtak, így több gól már nem esett. A nyírségi együttes ezt megelőzően csak egyszer tudott idegenben győzni a mostani szezonban, a Budapest Honvéd vendégeként még augusztus elején, amikor a csapat jelenlegi trénere, Mátyus János még a Pápa vezetőedzője volt.

Kecskeméten az első félidőben a Pécs játszott mezőnyfölényben, mégis egy szép támadás végén Novák révén a KTE találta el a kapufát, a visszapattanó labdát pedig Bebeto a hálóba továbbította. A második félidőben a Pécs kanadai játékosa, James rátalpalt Szavics lábára, ezért azonnal piros lapot kapott. A szabálytalanság után a kecskeméti csapatkapitányt le kellett cserélni. A mérkőzés hátralévő részében nagy küzdelem folyt a pályán, de az eredmény már nem változott. A KTE negyedik bajnoki mérkőzését is megnyerte a 2015-ös naptári évben!

Kispesten nem bírt egymással a már a kiesés ellen közdő Bp. Honvéd és a tavaszzal eléggé visszafogott formát mutató Újpest. (Képünk a dél-pesti–észak-pesti rangadón készült.) Sok hibával játszott mindkét csapat, de büntetőből vezetést szerzett a labdát többet birtokló Újpest, majd a kispestiek váratlanul egyenlítettek. A szünet előtt a hazai védelem újabb hibáját kihasználva ismét a vendégek kerültek előnybe. A folytatásban Balajcza potyagóljának következtében ismét egyenlő lett az állás, ezt követően pedig megélénkült a meccs. Mindkét csapat győzelemre játszott, s bár adódtak helyzetek, gól már nem született.

(Sport TV)

OTP Bank Liga, 21. forduló, szombati mérkőzések:

Puskás Akadémia FC–Videoton FC 0–0
Felcsút, 3156 néző. Vezette: Németh Á.
PAFC: Hajdúch – Szélesi, Kelic, Tar, Spandler (Tamás M., 68.) – Fiola, Tóth B. – Zsótér (Sallai R., 57.), Lencse, Kleinheisler (Vaszicsku, 78.) – Tischler.
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Heffler, 76.), Juhász R., Vinícius, Stopira – Simon Á. (Sándor Gy., 57.), Trebotic – Gyurcsó, Kovács I., Álvarez (Feczesin, 69.) – Nikolics.
Kiállítva: Vinícius (91.)
Sárga lap: Tóth B. (5.), Lencse (54.), Sallai R. (90.), Hajdúch (93.), ill. Vinícius (45., 91.), Simon Á. (47.)

Dunaújváros PASE–Győri ETO FC 0–2 (0–1)
Dunaújváros, 1000 néző. V.: Bognár
Dunaújváros: Nagy G. – Szekeres, Farkas, Hidvégi, Csehi (Villám, 29.) – Lázár, Böőr (Jakab, 33.), Nikházi, Petneházi, Orosz – Grubjesic (Godslove, 64.)
Győri ETO: Pogacsics – Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez – Bucsa (Pátkai 73.), Windecker – Priso, Rudolf (Kamber 63.), Koltai (Stevanovic, 46.) – Priskin.
Gólszerző: Windecker (31.), Pátkai (85.)
Sárga lap: Jakab (82.), ill. Bucsa (59.), Ibanez (82.), Lang (88.), Brdarovski (89.)

Lombard Pápa Termál FC–Nyíregyháza Spartacus 0–1 (0–0)
Pápa, Perutz Stadion, 1100 néző. V.: Andó-Szabó.
Lombard Pápa: Szűcs – Zulevs, Csizmadia, Bogunovics, Völgyi – Pongrácz (Sluka, 69.), Nagy T., Stieber A. (Waltner, 78.), Frizoni (Vankó, 69.) – Seye, Popin.
Nyíregyháza: Ovszijenko – Szokol, Ivanovs, Kovacevic, Bosnjak – Pekár (Seydi, 90.), Arziani (Rubus, 65.), Zofcák, Kostic, Rezes (Koller, 81.) – Halenár.
Gólszerző: Pekár (60. – 11-esből)
Sárga lap: Pongrácz (25.), Sluka (80.), Völgyi (93.), ill. Arziani (55.), Ovszijenko (87.)

Kecskeméti TE–PMFC-Matias 1–0 (1–0)
Kecskemét, Széktói Stadion, 1458 néző. V.: Solymosi.
Kecskemét: Tujvel – Lovric, Skolpjak, Karan, Gyagya (Eninful, 65.), Laczkó – Vukasovics, Szavics (Gréczi, 54.), Kitl – Bebeto, Novák (Szivacski, 90.).
PMFC-Matias: Polekszics – Nagy (Rácz, 46.), Balogh, Csausics, Uzoma (Tadejevics, 67.) – James, Weitzer (Frőhlich, 77.) – Pauljevic, Márkvárt, Szatmári – Makriev.
Gólszerző: Bebeto (23.)
Kiállítva: James (51.)
Sárga lap: Laczkó (93.), ill. Csausics (88.)

Budapest Honvéd–Újpest FC 2–2 (1–2)
Bozsik Stadion, 1000 néző. V.: Iványi
Bp. Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Elez, Kosnic (Prosser, 46.), Ignjatovic, Morgan – Nagy G. (Vécsei, 58.), Hidi, Godoy – Punosevac, Meza (Izazola, 73.).
Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Hudák, Forró – Balogh B., Dankwah (Perovics, 75.), Vasziljevics, Nagy I. G., Andrics – Bardhi (Sztaniszavljevics, 65.)
Gólszerző: Hidi (33.), Prosser (52.), ill. Vasziljevics (20. – 11-esből), Andrics (42.)
Sárga lap: Kosnic (19.), ill. Hudák (4.), Balogh B. (73.)