Fegyverbe! Barca-Real az aranyért • SportTV

Fegyverbe! Barca-Real az aranyért

2015. 03. 22. 12:30    
Olvasási idő: 2 perc

Bár az edzők tagadják, főképp hazai siker esetén akár a spanyol bajnoki címről is dönthet a Barcelona–Real Madrid rangadó vasárnap este.

Ha csak a lapok érdeklődését nézzük, nem is kell lejátszani a Barcelona–Real Madrid rangadót, annyival nagyobb felhajtás kíséri Katalóniában a derbit. Reggel kilenckor tartott villámfelmérésünk során kiderült, a barcelonai Sport oldalán az első 33, a madridi Marcáén „csak” az első 6 hír foglalkozott a legnagyobb spanyol rangadóval. A Marcán Pau Gasol éjszakai NBA-produktuma befért a Top10-be…
Ugyanakkor az elmúlt hetek formája láttán nem meglepő, hogy Barcelonában nagyobb a várakozás: a Barca zsinórban hat tétmérkőzést nyert meg, a Real az előző négy hasonló ütközetéből csak egyet, a tabellán már a Barca áll egy ponttal jobban, ráadásul rúgott (78 kontra 77), és kapott (16 versus 24) gólok tekintetében is kedvezőbbek a számai. Ettől még Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője igyekezett óvatosan fogalmazni: „A Clásico a bajnoki cím szempontjából fontos lesz, de nem ez dönt az aranyról. Fontos lehet a szurkolók szerepe, akik magasabb szintre emelhetnek bennünket, és remélem, így is tesznek majd. Meggyőződésem, hogy rengeteg veszélyes fegyvert vethetünk be a Real ellen. Ugyanakkor ne feledjük, Európa legjobb klubcsapata a riválisunk, amely tizenhat héten keresztül vezette a tabellát. Most esélyünk van elszakadni tőle, remélem, élünk is az alkalommal.”
A katalánoknál Sergio Busquets szereplése volt kérdéses, a középpályás végül időben felépült a bokasérüléséből, így tagja a meccsre nevezett 18-as keretnek. Nagy kimaradó igazából nincs, Jordi Masip, Martin Montoya, Sergio Roberto, Douglas vagy a sérült Thomas Vermaelen aligha játszott volna kiemelt szerepet a rangadón.
Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője Luis Enriquéhez hasonlóan óvatosan fogalmazott a felvezető sajtótájékoztatón: „A Barca jobb formában van nálunk, viszont mi is jól állunk önbizalom terén, hiszen nagyszerű esély kínálkozik előttünk, hogy visszavegyük a vezetést a tabellán. Nem írnám alá a döntetlent előre, ahogyan szerintem a Barcelona sem. Képesnek tartom a csapatomat, hogy nyerjen. Sohasem voltam hajlandó előre elfogadni a döntetlent. Nem hinném, hogy az én jövőm a tét a mérkőzésen.”
A Realon sokat lendíthet, hogy Luka Modric és Sergio Ramos is ott lehet a kezdőcsapatban, az már kevésbé örvendetes, hogy egy más, a Real által talán még nem is tapasztalt Messire kell felkészülnie. Az argentin a korábbiaknál is jobban aláveti magát a csapatérdekeknek, és nem feltétlenül befejező csatárként, hanem irányítóként is jeleskedik. És hát a BBC-re (Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo) immár megvan a megfelelő válasz is az MSN-nel (Messi, Suárez, Neymar). Sőt, utóbbi sokkal jobb formában van jelenleg.

(Sport TV)

A Sport1 HD-n 20 órától egyórás felvezetéssel jelentkezünk az el Clásicóról, 21 órától pedig a helyszínről közvetítjük a Barcelona-Real Madrid mérkőzést.