Jön a keleti klasszikus! • SportTV

Jön a keleti klasszikus!

2015. 03. 22. 10:01    
Olvasási idő: 2 perc

Az igazi el Clásico előtt egy keleti el Clásicóval is jelentkezik a Sport TV: a 21. forduló záró mérkőzésén a DVSC-Teva és a Diósgyőr feszül egymásnak.

Ahhoz képest, hogy Debrecenben és Diósgyőrben is a dobogós helyezés reményében vágtak neki a tavaszi idénynek, túlzás lenne azt állítani, repülőrajttal nyitották volna 2015-öt. Három mérkőzés után a Loki négy, a DVTK két pontnál tart, mindkettő beleszaladt már pofonba (Szombathelyen, illetve Kecskeméten), így aztán a vasárnapi csata az egyik utolsó esélyük, hogy ne veszítsék végképp szem elől a Videoton, MTK, Ferencváros hármast. A hazai pálya itt tényleg előnynek tűnik, a statisztikákból kiderül, hogy a Diósgyőr mindössze egyszer (a 2008-2009-es szezonban) tudott nyerni a Hajdúságban.
„Bízom abban, hogy a Diósgyőr ellen még jobb játékot tudunk mutatni, mint a Videoton ellen – mondta Varga József, a Debrecen középpályása, utalva a hétközi Ligakupa-találkozóra. – Az NB I-ben nincs könnyű ellenfél, a borsodi alakulat is jó csapat. Azok közé az együttesek közé tartozik, amelyek próbálnak játszani. Nyilván mindenhol győzni szeretnénk, hazai pályán még inkább úgy megyünk ki a pályára, hogy megszerezzük a három pontot. A Videoton elleni mérkőzésből is meg kell ragadni a pozitív momentumokat, emellett a saját játékunkat kell játszani, és akkor nem érhet bennünket meglepetés.”
Mindkét csapatból többen is hiányoznak. A Lokiból Brkovics eltiltás, Lázár és Zsidai pedig sérülés miatt marad ki, míg Tomiszlav Szivics, a vendégek trénere Kovács Gáborra sérülés, William Alvesre pedig eltiltás miatt nem számíthat. Antal Botond kapusra pedig minden bizonnyal saját döntése miatt nem számít, a borsodi lapok ugyanis azt fejtegetik, Rados lehet az „egyes” a Nagyerdőben.
„Sajnos nem vagyunk jó passzban, így eredményt sem »igényelhetünk« – fejtegette Szivics. – Látjuk, mi hiányzik és azt is, min kell javítani. Mindhárom tavaszi fellépésünkön közel voltunk a sikerhez, amelyek végül elmaradtak. Valamennyi találkozónkon akadt olyan harminc percünk, amikor szuperül fociztunk, de ez nem számít, hiszen csak kilencven percig tartó jó teljesítménnyel lehet nyerni. Elsősorban a védekezésben és a középpályán akadtak gondjaink, s ez részben a rutintalanság számlájára írható, aztán bizonytalanságunkat arra is visszavezethetem, hogy új csapatunk van és az eddigitől eltérő szellemben futballozunk. Egyébként nagyon akarunk nyerni, s ha végre diadalmaskodnánk, meggyőződésem, ismét jók lennénk. Mellesleg jó csapatunk van, nem felejtettünk el játszani, nagy energiákat mozgósítunk annak érdekében, hogy elinduljunk felfelé.”

(Sport TV)

A Sport2-n 18:15-től élőben közvetítjük a DVSC-Teva–Diósgyőr mérkőzést, a Harmadik Félidő futballshow-t pedig 23:00-tól a Sport1-en sugározzuk, szintén élőben.