Szűk és szerencsés Barcelona-siker • SportTV

Szűk és szerencsés Barcelona-siker

2015. 03. 22. 21:27    
Olvasási idő: 2 perc

Közel százezer néző előtt kezdődött meg a 170. bajnoki Clásico, amely egyszersmind a 28. forduló záró találkozója is volt Spanyolországban.

Talán egyetlen meglepetéssel szolgált a két edző a meccs előtt csaknem egy órával nyilvánosságra került összeállításokban: noha Sergio Busquets felgyógyult, nem kapott helyet a katalánok kezdőjében. Luis Enrique a Bravo – Dani Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba – Rakitic, Mascherano, Iniesta – Messi, Suárez, Iniesta, Carlo Ancelotti a Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Kroos, Isco – Bale, Benzema, C. Ronaldo tizenegyet küldte a pályára. A 6. percben Iniesta lőtt helyzetből nagyon fölé. A 10.-ben Marcelo akciója végén Benzema átívelt, Ronaldo két méterről, éles szögből a lécet találta telibe. Két percre rá Isco lőtt 17-ről centikkel mellé. A 19. percben Messi bal oldali szabadrúgását követően Mathieu, Sergio Ramost megelőzve éles fejessel szerzett vezetést a Barcának. (1–0) (Képünkön a vezető gól pillanata.)

A 21. percben Pepe egy kemény, Neymar elleni belemenésért kapott sárgát, a szabadrúgást Messi a sorfalba püfölte. A 30. percben Neymar óriási ziccerben hibázott, Casillas védett. Az ellenakcióból bűvöletes gólt lőtt a Real. Modric indította Benzemát, a francia sarokkal tette az egyedül hagyott Cristiano Ronaldo elé a labdát, és a Real szupersztárja 8 méterre, egyedül a kapussal szemben állva nem hibázta el a ziccert. (1–1)

A félidő vége egyértelműen a Realé volt, előbb egy hajszányi les miatt érvénytelenített Mateu Lahoz egy Bale-gólt, majd Bale centikkel lőtt mellé egy ide-oda pattogó labdás szituációból 10 méterről.

A második félidő elején is a szokásoshoz képest felcserélt szerepekkel játszottak a csapatok: a Real „csinálta a játékot”, a Barca – hazai pályán – kontrázott. Az 56. percben egy ilyen kontra góllal zárult. Dani Alves vagy 40 méteres labdával indította Suárezt, az uruguayi mintegy 12 méterről, a jobbösszekötő helyéről pazar mozdulattal lőtte el Ramos mellett a labdát, amely a Real-kapu jobb sarkában landolt.

Néhány csúnya belemenés is tarkította a játékot, Mateu Lahoz bő egy óra elteltével már a 9. sárga lapot mutatta fel a játékosoknak (hármat kapott barcelonai, hatot madridi játékos). A 65. percben Neymar remek egyéni akció végén nem sokkal lőtt mellé-fölé. A 10., jubieumi sárgát Dani Alves „érdemelte ki”, Isco feltaszajtásáért. Ancelotti cserélt először, Pepe helyére Varane állt be. A 73. percben Messi centikkel lőtt mellé, két percre rá Suárez, Messi, Neymar akció végén a brazil hibázott ziccerben. A 76. percben Rakitic helyett Busquets lépett a pályára, majd Xavi is beállhatott, „kenyeres társát”, Iniestát váltotta. A másik oldalon Isco helyére Jesé állt be. A 78. percben Benzema Piqué sarkán megpattanó lövése után védett bravúrral Bravo. A 83. percben az utolsó Barca-cserénél brazil váltott brazilt, Neymar helyett Rafinha állt be. 86. percben Jordi Alnba abszolút ziccerben tolta kapura a labdát, Casillas még bele tudott érni. Egy percre rá Messi alsó sarkos lövését piszkálta ki a Real legendás kapusa. A 88. percben Modric helyére Lucas Silva állt be.

Győzelmével a Barca nem csupán három bajnoki pontot szerzett, de az átlagosnál nagyobb lépést tett a bajnoki cím felé.

(Sport TV)

LA LIGA BBVA, 28. forduló:

Barcelona–Real Madrid 2–1 (1–1)
G: Mathieu (21.), L. Suárez (56.), ill. C. Ronaldo (30.)

A 28. forduló összefoglalóját hétfőn 20:30-tól láthatják a Sport1-en.