Cselgáncs-vb Budapesten • SportTV

Cselgáncs-vb Budapesten

2015. 03. 23. 18:05    
Olvasási idő: < 1 perc

A 2013-as Európa-bajnokság sikeres megrendezése meggyőzte a Nemzetközi Judo Szövetséget, jó kezekbe kerül a 2017-es világbajnokság.

Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke és dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke hétfőn Budapesten aláírta a 2017-es világbajnokság és világkongresszus rendezéséről szóló megállapodást.

Marius Vizer és dr. Tóth László a rendezésről szóló szerződést, az IJF elnöke és a magyar kormányt képviselő államtitkár perig a rendezés támogatásáról szóló protokolláris megállapodást látta el kézjegyével.

A Magyar Judo Szövetség már több mint egy tucatnyi világverseny házigazdája volt, ezek közül tizenkettőt az elmúlt másfél évtizedben látott vendégül. A sort az 1978-as miskolci junior és ifjúsági Európa-bajnokság nyitotta, először hazánkban rendeztek a tizenhét évnél fiatalabbak számára kontinensbajnokságot, legutóbb pedig 2013-ban rendeztek a Papp László Budapest Sportarénában nagy sikerű Európa-bajnokságot.

Ugyancsak nagy szerepet játszott Magyarország a veterán versenyek elindításában, 2003-ban Kecskeméten rendezték meg az “örökifjú” judósok első kontinensbajnokságát.

Szót kell ejteni az első alkalommal több, mint ötven esztendeje megrendezett Hungária-kupáról, amely az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat eseménye volt, s amelynek örökét tavaly óta a még rangosabb, százezer dolláros összdíjazású Budapest Judo Grand Prix vette át.

A Magyar Judo Szövetség új kezdeményezései közé tartozik a győri serdülő Európa-kupa, amely a világon először adott lehetőséget a tizenöt évnél fiatalabbak számára ilyen magas szintű megméretésre, s immár nyolcadik esztendeje hazánkba vonzza a kontinens legnagyobb reménységeit.

(judoinfo.hu)