Lesz meccs az ETO Parkban! • SportTV

Lesz meccs az ETO Parkban!

2015. 03. 31. 11:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Ugyan a Győri ETO FC labdarúgócsapatának otthonát, az ETO Parkot lefoglalta a nyomozó hatóság, de a Kecskemét elleni bajnoki mérkőzését várhatóan megtartják szombaton.

A Kisalföld honlapjának Bacsek György ügyvéd elmondta, hogy a zár alá vétel vagy bűnügyi zárlat kényszerintézkedés, amelynek lényege, hogy a tulajdonos nem rendelkezhet a tulajdona felett. Nem idegenítheti el, nem cserélheti el és nem adhatja bérbe. Mindez nem befolyásolja a létesítmény használatát, így ebből a szempontból nincs akadálya, hogy hétvégén mérkőzést rendezzenek az ETO Parkban – nyilatkozott az ügyvéd.
A győri klub több mint két hete került nehéz helyzetbe, mivel az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége öncsődöt jelentett. A Győri ETO FC Kft. ezután csődvédelmet kért, az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását.
Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyonvisszaszerzési eljárást, ennek részeként hétfőn a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként.
(MTI)