A spanyolok kikaptak Hollandiában • SportTV

A spanyolok kikaptak Hollandiában

2015. 04. 01. 00:00    
Olvasási idő: < 1 perc

Egy sor felkészülési mérkőzést játszottak kedden világszerte. A legnagyobb érdeklődés a spanyol válogatott hollandiai vendégjátékát, és az Olaszország–Anglia mérkőzést kísérte.

Az Európa-bajnoki selejtezőkön csak bukdácsoló holland válogatott hamar dűlőre vitte a dolgot Spanyolország ellen. Az Eb-selejtező csoportjában a harmadik helyen álló oranje már a 16. percben 2-0-ra vezetett az Amszterdamban lejátszott mérkőzésen. Előbb De Vrij, aztán Klaassen volt eredményes. Bár többet birtokolták a labdát a spanyolok, ezzel a két góllal megnyerte a meccset a holland csapat, ami nagyon jól jött Guus Hiddinknek, a szövetségi kapitányt ugyanis sok bírálat éri az utóbbi időben.

A nap másik rangadóját Torinóban játszották, ahol Olaszország Angliát fogadta. A meccs első gólhelyzetét az angolok dolgozták ki, Rooney fejese azonban csak a lécet találta el. Nyolc perccel később a másik oldalon Graziano Pelle más pontosabb volt, így előnybe kerültek a hazaiak. Az angolok komoly erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, és ennek a 79. percben született meg az eredménye: Andros Townsend bombájával sikerült az egyenlítés, amivel kialakult a végeredmény is.

A cseh–szlovák „testvérharcot” a szlovákok nyerték 1–0-ra Duda góljával, a tartalékos portugál csapat pedig 2–0-ra kikapott a Zöld-foki-szigetektől.

(Sport TV)

Felkészülési mérkőzések, érdekesebb eredmények

Hollandia–Spanyolország 2–0
Olaszország–Anglia 1–1
Szlovákia–Csehország 1–0
Portugália-Zöld-foki szigetek 0-2
Svédország-Irán 3-1
Oroszország-Kazahsztán 0-0
Luxemburg-Törökország 1-2