Újpest–Vidi a kupaelődöntőben • SportTV

Újpest–Vidi a kupaelődöntőben

2015. 04. 01. 20:07    
Olvasási idő: 2 perc

A címvédő Újpest és a bajnoki listavezető Videoton vívja a Magyar Kupa 2014–15. évi kiírásának másik elődöntőjét. (Az egyiket a kupasorozat legtöbbszörös győztese, az FTC a másodosztályú Szolnokkal – a keddi eredmények alapján.)

Újpesten bő 20 perc alatt eldöntötte a hazai együttes a továbbjutás sorsát a másodosztályú Gyirmót FC-vel szemben az első mérkőzés idegenbeli 0–0-ja után. Előbb egy rossz felszabadító fejes után Balogh Balázs talált 18 méterről a jobb sarokba, majd egy gyermeteg kapushiba után – Deli a levegőbe bokszolt a labda helyett – Suljic küldte ívelt fejessel a hálóba a labdát, végül bal oldali szöglet után egy továbbsodort labdát Litauszki továbbított a kapuba. (Képünkön a harmadik gól után ünneplik a gólszerzőt a társak.) Ezután a mérkőzés merő formalitássá vált, a hazaiak elégedetten gurigáztak, Sisa Tibor fiainak pedig csupán egy kihagyott ziccerre tellett. A második félidőben még a csereként beállt Ojo továbbított közelről a kapuba egy Bardhiról elépattanó labdát, így ha bajnoki találatot még nem is jegyez, a kupában már betalált. A címvédő így könnyed 4–0-as sikerrel masírozott be újólag a negyeddöntőbe.

Pécsett az egygólos előnnyel érlező Videoton végig irányítása a alatt tartotta a mérkőzést, nem engedte kibontakozni a bajnokságban tavasszal kiválóan teljesítő házigazdáját. A fehérvári csapat korai vezetést szerzett, a 13. percben Ojdanic kezezése miatt megytélt 11-est Feczesin értékesítette. Három percre rá Heffler Norbert szabadrúgásból a kapufát találta el. A 60. percnem Sándor passzából Ivanovszki növelte a vendégek előnyét, majd a félidő derekán öt percen belül két játékos is a kiállítás sorsára jutott, előbb a fehérvári Pajac, majd a csupán két perce csereként pályán lévő Márkvárt. A 85. percben Feczesin gólpasszából Trebotic állította be a 3–0-s végeredményt. A Videoton két év után jutott ismét a kupaelődöntőbe, amelyben a védő Újpesttel mérkőzik meg.

(Sport TV)

MAGYAR KUPA, negyeddöntő, visszavágó, szerdai mékőzések

Újpest–Gyirmót FC Győr (II.) 4–0 (3–0)
G: Balogh B. (8.), Suljic (18.), Litauszki (21.), Ojo (82.)
Továbbjutó: az Újpest, 4–0-val
Pécsi MFC-Matias–Videoton 0–3 (0–1)
G: Feczesin (12. – 11-esből), Ivanovszki (60.), Trebotic (83.)
Tj.: a Videoton, 5–1-gyel

Az elődöntő párosítása: Ferencváros–Szolnok, Újpest–Videoton

Az MK elődöntőit is a Sport TV közvetíti.