Verhetetlen Videoton • SportTV

Verhetetlen Videoton

2015. 04. 19. 15:53    
Olvasási idő: 2 perc

Újabb nehéznek tartott idegenbeli mérkőzést pipált ki a bajnoki címre hajtó Videoton: a listavezető ezúttal a tavasszal még nyeretlen Diósgyőr vendégeként diadalmaskodott 2–1-re. Az Újpest hazai pályán könnyedén, 4–0-ra múlta felül a kiesés elől menekülő Lombard Pápát.

Miskolcon újabb lépést tett története második bajnoki címe felé a Videoton. A székesfehérvári együttes egy félidőn keresztül nem bírt az alsó hangon is négy ziccert hárító Antal Botonddal, a fordulás után azonban már őt is megtörte. A 47. percben Feczesin lövésén még a kapus volt a „nyerő”, a kipattanó labdát azonban Filipe Oliveira a gólvonal mögé támogatta. Halvány diósgyőri feltámadás (Krsztics lövését fogta Calatayud) után jött a mindent eldöntő vendéggól, méghozzá egy Gyurcsó, Nikolics, Feczesin összjáték végén, utóbbi gurításából. Griffiths a sérülések miatti ráadásban közelről még szépített, de ez talán szépségtapasznak sem volt jó. A Vidi sorozatban a 13. bajnokiján maradt veretlen, idegenben pedig 2014. április 5. óta nem talált legyőzőre. A 2014–2015-ös évadban rajta kívül minden élvonalbeli csapat legalább háromszor kapott ki idegenben.

Újpesten játszották a forduló záró mérkőzését, ahol a kiesés elől menekülő Lombard Pápa vendégeskedett. Az újpestiek fölényben futballoztak az első félidő során, melynek a 36. percében Litauszki törte meg csapata több mint két meccse tartó gólcsendjét. Az Újpest négy perccel később ismét betalált a remekül védő Szűcs kapujába Balogh Balázs révén. A szünet után a harmadik gólt is megszerezte a lila-fehér gárda, Andrics hozott össze egy büntetőt, melyet a csapat átengedett a hullámvölgyben lévő Ojónak, aki az első gólját szerezte az OTP Bank Ligában. Az újpestieknek ismét négy perc kellett az újabb gólhoz, ezúttal Nego lepte meg egy átlövéssel. A lila-fehérek 4–0-s sikerükkel az első győzelmüket jegyezték a tavaszi szezonban.

(Sport TV)

OTP BANK LIGA, 24. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzés

Diósgyőr-Videoton 1–2 (0–0)
Miskolc. V: Iványi
Diósgyőr: Antal – Okuka, Alves (Krsztics, 39.), Szalai V.. Németh – Marjanovics (Gosztonyi, 72.), Egerszegi, Bognár (Jenner, 59.), Koman, Takács T. – Griffiths
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R. (Fejes, 84.), Vinícius, Stopira – Gyurcsó, Sándor Gy. (Trebotic, 68.), Simon Á., Oliveira – Nikolics, Feczesin (Ivanovszki, 71.)
Gólszerző: Griffiths (91.), ill. Oliveira (47.), Feczesin (58.)
Sárga lap: Szolnoki (42.)

Újpest FC-Lombard Pápa Termál FC 4-0 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző, v.: Erdős
Újpest: Balajcza – Nego, Litauszki, Hudák, Forró – Andric (Dankwah 73.), Nagy I. G., Perovic (Stanisavljevic 66.), Bardhi, Balogh B. (Cvejba 84.) – Ojo
Pápa: Szűcs – Jagodics, Csizmadia, Bogunivic (Randjelovic 77.), Völgyi – Ahodikpe, Pongrácz (Gál a szünetben), Frizoni – Seye, Popin, Vankó (Yannick a szünetben)
Gólszerző: Litauszki (36.), Balogh (40.), Ojo (71., 11-esből), Nego (75.)
Sárga lap: Nego (59.), illetve Bogunovic (70.)

A Sport2-n 18:15-től élőben közvetítjük az Újpest-Lombard Pápa bajnokit, majd 20:30-tól élőben sugározzuk a Harmadik Félidőt, az OTP Bank Liga egyetlen teljes gólösszefoglaló-műsorát.