Elég a tragikus mesterhármasból! • SportTV

Elég a tragikus mesterhármasból!

2015. 04. 19. 10:56    
Olvasási idő: 2 perc

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának záró mérkőzésén az Újpest és a Lombard Pápa egymás ellen szakíthatja meg az egyformán három tétmeccses kudarcsorozatát.

Erős túlzás azt állítani, hogy bombaformában lévő csapatok találkoznak az OTP Bank Liga 24. fordulójának záró mérkőzésén, hiszen az Újpest és a Lombard Pápa is tétmeccsen zsinórban elszenvedett három vereséggel a háta mögött lép pályára a Szusza Ferenc Stadionban, úgy, hogy a hazaiak 278, a vendégek pedig 391 perce képtelenek a kapuba találni. Igaz, a gólképtelenség az egész szezonban jellemző rájuk, hiszen a Pápa a legkevesebb gólt (11) szerezte a 2014-2015-ös évadban, míg az Újpest (19) ugyanebben a rangsorban hátulról a harmadik. Más kérdés, hogy utóbbinak legalább a védekezése rendben van, a 21 kapott gól a negyedik legjobb mutató.
A lila-fehérek felkészülését amúgy sem lehet nyugodtan minősíteni, a közelmúltban a Vasziljevics-ügy borzolta a kedélyeket (a szerb légióst Nebojsa Vignjevics vezetőesző kitette a keretből), majd felvetődött, a csapat a következő szezontól nem a Megyeri úton játssza a meccseit. És hát az Újpestnek már messze nem a bajnokság, hanem a Magyar Kupa a legfontosabb, ahonnan még kijuthat az európai porondra.
Pápán messze nem a nemzetközi szereplés, hanem az élvonalban maradás a tét: az anyagi gondokkal (itt is ott lebeg az „anyacég” feletti csődeljárás réme) küszködő együttes a 15. helyről várja a találkozót, és csak akkor tud most a „vonal fölé” kerülni, ha pontot szerez. Ez idegenben a most futó idényben az eddigi 11 mérkőzéséből mindössze hármon jött össze neki…
„Már úgy kell számolnunk, hogy legalább egy bravúrt el kell érnünk. Legközelebb erre a hétvégén, az Újpest ellen lesz lehetőségünk – fejtegette Lengyel Ferenc, a Pápa vezetőedzője. – Újpesten nagyon nehéz futballozni, abban a közegben különösen. Nálunk jó néhány olyan játékos van, aki az NB I-es pályafutása elején jár. Nagy kérdés, hogy miként tudjuk elviselni ezt a fajta nyomást. Az Újpestben egyébként kiváló külföldi labdarúgók is játszanak, akik nívós külföldi bajnokságokban is futballoztak. Most már mindenképpen pontot kell szereznünk, ez nagy lökést adhatna a további tavaszi fordulókhoz.”

(Sport TV)

A Sport2-n 18:15-től élőben közvetítjük az Újpest-Lombard Pápa bajnokit, majd 20:30-tól élőben sugározzuk a Harmadik Félidőt, az OTP Bank Liga egyetlen teljes gólösszefoglaló-műsorát.