A Fradi lelépte a Diósgyőrt • SportTV

A Fradi lelépte a Diósgyőrt

2015. 04. 25. 15:51    
Olvasási idő: 4 perc

A Ferencváros végtelenül simán, 3-0-ra legyőzte a Diósgyőrt az OTP Bank Liga 25. fordulójában, és megerősítette második helyét a tabellán, miután az MTK pontokat hagyott Nyíregyházán. A Videoton ugyanakkor nem hibázott a Pécs ellen, így tovább menetel a bajnoki cím felé.

Budapesten folytatta kiváló tavaszi menetelését a Ferencváros, amely a különböző válságoktól gyötört Diósgyőrőn gázolt át, és 15 meccsesre nyújtotta bajnoki veretlenségi sorozatát. Az első perctől igazából csak egy kérdés volt: mikor töri meg a DVTK ellenállását a Fradi? A vendégek ugyanis legfeljebb udvarias „Hellóra” ugrottak át a zöld-fehérek térfelére, Dibusznak nem jelentett különösebb gondot kapott gól nélkül lehozni a találkozót. A másik oldalon Antal és a szerencse egy ideig tartotta a Diósgyőrt (Busai lécen csattanó fejesénél volt a legmelegebb a helyzet), a 29. percben viszont már nem volt kegyelem. Krsztics és Varga úgy találkozott a tizenhatos sarjánál (de már belül), hogy a labda nem is járt arra, a diósgyőri feleslegesen ellökte ellenfelét, Erdős bíró pedig büntetőt adott. Mateos a jobb alsó sarokba lőtt – és ezzel el is dőlt a meccs. Nem azért, mert hatvan perc alatt nem lehetett volna fordítani, hanem ezért, mert ez a DVTK egy teljes más felfogású DVTK, mint az őszi volt. A Ferencváros a folytatásban magyar szinten okvetlenül látványosan játszott, Böde lefordulásból rúgott egy felső sarkos gólt, Laham pedig egy olyat, amit a világon bárhol meg lehet mutatni. Hogy a Bólints, Tibiben vasárnap a Harmadik Félidőben, az száz százalék. Történt, hogy az 54. percben Dilaver, Gera, Dilaver összjáték után jobbról jött középre a labda, Lamah pedig felugorva, sarokkal továbbította a kapuba.

A Fradi győzelme miatt Nyíregyházán győzelmi kényszerben lépett pályára a harmadik helyezett MTK. A fővárosiak sérült irányítójuk, Kanta József nélkül vették fel a harcot a hazai pályán Mátyus János irányításával még veretlen Spartacus ellen. A találkozó első komolyabb helyzetéből Rezes révén vezetést szerzett a Nyíregyháza a 31. percben. Nem sokkal később Horváth Zsolt került ziccerbe, Balogh azonban kiváló formában védte a hazaiak kapuját. Szükség is volt a 32 éves hálóőr remeklésére, az MTK ugyanis veszélyesen játszott. Az első félidőt például Csiki kapufájával zárult. A második játékrészt is agilisan kezdte az MTK, több lehetőségük is volt vendégeknek, de gólt csak az 59. percben értek el Garami József fiai. Pölöskei beadását Thiam csúsztatta a hazai kapuba. Hajrában is több volt az MTK helyzet, a legnagyobb lehetőség a 84. percben adódott, azonban a kapufa ekkor is a hazaiakkal volt.

Székesfehérváron óriási helyzetekkel indult a Videoton és a PMFC találkozója, meglepetésre a vendégeknek volt belőle több. Gól azonban egyikből sem született, ami a 25. percben bosszulta meg magát, amikor egy tökéletes beadást követően Gyurcsó fejesgóljával megszerezte a vezetést a Videoton. A fehérváriak ezután sem vettek vissza a lendületből és egy újabb szép támadásból Oliveira révén megduplázták előnyüket. A folytatásban is nyíltsisakos küzdelem és élvezetes játék jellemezte a mérkőzést. A Pécs megpróbált szépíteni, a hazaiak pedig vezetésüket igyekeztek növelni. A Videoton erőfeszítéseit koronázta siker: a góllövőlistát immáron 21 góllal vezető Nikolics Nemanja duplájával magabiztos győzelmet arattak. A székesfehérváriak sikere azt jelenti, hogy öt fordulóval a bajnokság vége előtt továbbra is 11 ponttal előzik meg a második helyen álló Ferencvárost.

Kecskeméten az első félidőben egyik csapat sem tudta az akaratát érvényesíteni, ezért békés mezőnyjátékkal, komoly gólhelyzet nélkül telt el a 45 perc a KTE-MVM Paks mérkőzésen. A második félidő elején Kesztyűs durván Kitlbe rúgott, amiért a játékvezető kiállította. A tíz játékosra fogyatkozó vendégcsapat azonban nem állt be védekezni, és egy beadás után a Kecskemétről Paksra igazolt Balázs a hálóba lőtt. Kitl aztán egy jól helyezett távoli lövéssel egyenlített. A hazaiak ezután mindent elkövettek a győztes gól megszerzéséért, Bebeto kétszer is a kapussal állt már csak szemben, de mindkét ziccer kimaradt.

Pápán a hazaiak hét perc alatt kétgólos előnyre tettek szert a Haladás ellen Popin és Seye révén, majd érezhetően visszaálltak, ám 10 perccel második találatuk után a vendégeknek összejött a szépítés Jagodics góljával. Az első félidő további részében aztán jellemzően a szombathelyiek kezdeményeztek, de egyenlíteniük nem sikerült. A szünet után mindössze négy percre volt szüksége a szombathelyi együttesnek a második gól megszerzésére (Radó volt eredményes), ezt követően pedig ismét a Pápa kezdeményezett inkább, de a kétgólos előny elherdálása után már nem tudott újítani, így igazságos döntetlennel zárult az összecsapás. Mindkét együttest megbízott edző irányította a kiesési rangadón, a hazaiaknál Kovács László, a vendégeknél pedig Kuttor Attila ült a kispadon.

(Sport TV/MTI)

OTP BANK LIGA, 25. forduló, szombati mérkőzés

Ferencváros-Diósgyőr 3-0 (2-0)
Budapest, Groupama Aréna, 10 000 néző. V: Erdős
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez (Bönig, 59.) – Varga R., Gera (Lauth, 78.), Busai (Gyömbér, 73.), Somália, Lamah – Böde
Diósgyőr: Antal – Okuka, Szalai V., Németh M., Eperjesi – Barczi (Bacsa, 71.), Egerszegi, Marjanovics (Takács T., 59.), Krsztics, Gosztonyi (Jenner, 59.) – Grumics
gólszerzők: Mateos (29. – 11-esből), Böde (43.), Lamah (54.)
sárga lap: Bönig (91.), ill. Németh M. (37.)

Nyíregyháza Spartacus FC – MTK Budapest 1-1 (0-1)
Nyíregyháza, 2480 néző, v.: Iványi
Nyíregyháza: Balogh – Kostic, Kovacevic, Ivanovs, Fodor, Törtei – Arziani, Halenár, Pekár, Rezes (Abdouraman 75.), – Seydi (Rubus 59.)
MTK Budapest: Hegedüs – Poór, Baki, Vukmir, Hajdú – Vass, Thiam, Pölöskei – Horváth (Bese, a szünetben), Torghelle, Csiki
gólszerzők: Rezes (32.), illetve Thiam (59.)
sárga lap: Arziani (54.), Kostic (62.) illetve, Torghelle (24.), Baki (89.)

Videoton FC – Pécsi MFC 4-0 (2-0)
Székesfehérvár, 2569 néző, v.: Solymosi
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Trebotic, Sándor Gy. (Simon Á. 79.) – Gyurcsó (Heffler T. 80.), Nikolics, Oliveira (Kovács I. 65.) – Feczesin
Pécs: Poleksic – Nagy J. (Kővári 80.), Balogh B., Ojdanic, Horváth A., Uzoma – Pauljevic, James, Márkvárt, Szatmári L. (Heffler N. 69.) – Frőhlich (Frank R. 61.)
gólszerzők: Gyurcsó (25.), Oliveira (37.), Nikolics (74., 80.)
sárga lap: Szolnoki (66.), illetve Ojdanic (77.), Nagy J. (79.)

Kecskeméti TE – Paks FC 1-1 (0-0)
Széktói Stadion, 1800 néző, v.: Berke
Kecskeméti TE: Tujvel – Gyagya (Patvaros 52.), Skopljak, Karan, Fótyik – Radoja (Szalai 63.), Vukasovic, Kitl (Gréczi 82.) – Savic – Bebeto, Novák
Paks: Molnár – Kulcsár, Gévay, Lenzsér, Szabó – Kesztyűs, Kecskés – Bertus, Haraszti (Kiss 90.), Bartha – Balázs (Hahn 88.)
gólszerzők: Kitl (64.), illetve Balázs (59.)
sárga lap: Radoja (56.) Karan (63.), Kitl (70.), illetve Bertus (58.) Gévay (76.)
piros lap: Kesztyűs (47.)

Lombard Pápa Termál FC – Szombathelyi-Swietelsky Haladás 2-2 (2-1)
Pápa, 1000 néző, v.: Kassai
Pápa: Szűcs – Zulevs (Ahodikpe, 76.), Csizmadia, Jagodics B., Völgyi – Yannick (Juhász D., a szünetben), Pongrácz, Randjelovic, Frizoni (Király B., 77.) – Popin, Seye
Haladás: Gyűrű – Angyal, Jagodics M., Devecseri, Jánvári, Bühler (Alcibiade, 87.) – Schimmer (Nagy P., 89.), Németh M., Iszlai – Radó, Halmosi (Rocchi, 77.)
gólszerzők: Popin (4.), Seye (7.), illetve Jagodics M. (17.), Radó (49.)
sárga lap: Randjelovic (21.), Csizmadia (51.), Popin (69.), Seye (85.), Juhász D. (90.), illetve Iszlai (13.), Devecseri (48.), Radó (61.), Schimmer (88.)