Kupadöntős a Videoton • SportTV

Kupadöntős a Videoton

2015. 04. 28. 19:53    
Olvasási idő: < 1 perc

A Videoton jutott elsőként a Magyar Kupa fináléjába. A székesfehérváriak az elődöntő visszavágóján az Újpest otthonában is győztek.

A visszavágó első nagy helyzete az első meccset 1-0-ra megnyerő Videoton előtt adódott, a 15. percben Nikolics beadása után Balajcza mentett az érkező Oliveira elől. A 22. percben aztán vezetést szereztek a vendégek, Nikolics remekül lőtt 20 méterről a hálóba (képünkön). A 39. percben egyenlített az Újpest, Balogh szabadrúgása után Litauszki fejjel volt eredményes.

A második félidő elején Gyurcsó került helyzetbe, ellőtte a labdát Balajcza mellett, de Heris a gólvonalon mentett. Hét perccel később a játékvezető szerint a lila-fehérek kapusa buktatta Oliveirát, a fehérváriak büntetőjét azonban Nikolics bőven a kapu fölé lőtte. A 64. percben Kovács kísérletét hárította Balajcza, hét perc múlva viszont megszerezte második gólját Nikolics. A bajnoki góllövőlista vezetője Trebotic beadása után fejelt a hálóba. A 89. percben a Nikolics helyére beálló Feczesin is betalált, a 4-1-es végeredményt a 93. percben Oliveira állította be.

A Videoton 5-1-es összesítéssel jutott a döntőbe.

(Sport Tv)

A másik elődöntő visszavágóját, a Ferencváros-Szolnoki MÁV összecsapást szerdán 17:45-től élőben közvetítjük a Sport1-en.