Kupagyőztes a Ferencváros • SportTV

Kupagyőztes a Ferencváros

2015. 05. 20. 21:50    
Olvasási idő: < 1 perc

Története során 21. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát a Ferencváros. A zöld-fehérek a döntőben 4-0-ra kiütötték a bajnok Videotont.

A Groupama Arénában rendezett finálé első játékrészében a Videoton előtt adódtak nagy lehetőségek. A 10. percben egy gyorsan elvégzett bedobás után Gyurcsó éles szögből leadott lövését védte Dibusz. Hat perccel később Gyurcsó visszagurított az érkező Nikolics elé, a labda Batikról pattant szögletre. A 22. percben újra Gyurcsó próbálkozott, Dibusz ezúttal lábbal védett.

A második félidő első percében megint a zöld-fehérek kapusa volt a főszereplő, aki ezúttal Oliveira lövését rúgta ki. A folytatásban viszont gyakorlatilag csak az történt, amit a Ferencváros akart. Az 53. percben vezetést szereztek a „papíron vendégek”, Ramirez beadása után Varga fejelt a kapuba. Hét perc múlva megduplázta előnyét az FTC, Varga beívelését követően Batik pöckölte a labdát a hálóba. A 69. percben már három gól volt a különbség: Ramirez bedobása után Böde adott középre, a teljesen üresen hagyott Lamah pedig a kapuba fejelt. A 4-0-s végeredmény a 86. percben egy öngóllal alakult ki: Varga lépett ki a jobb oldalon, begurította középre a labdát, ahol a menteni igyekvő Szolnoki saját kapujába lőtt.

(Sport Tv)

Magyar Kupa, döntő

Videoton FC-Ferencváros 0-4 (0-0)
Groupama Aréna, 15 127 néző, v.: Iványi
Videoton FC: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira – Sándor, Simon Á. (Trebotic, 63.) – Gyurcsó, Kovács I. (Feczesin, 71.), Oliveira (Alvarez, 63.) – Nikolics
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Batik, Ramírez (Bönig, 89.) – Gera (Cukic, 87.), Somália, Nagy Á. (Gyömbér, 70.) – Varga R., Böde, Lamah
Gól: Varga R. (53.), Batik (60.), Lamah (69.), Szolnoki (86., öngól)
Sárga lap: Batik (13.), Gera (67.), illetve Oliveira (33.), Juhász (45.)

(MTI)