Xavi és Vermaelen kezd szombaton • SportTV

Xavi és Vermaelen kezd szombaton

2015. 05. 22. 17:57    
Olvasási idő: < 1 perc

A meccsnap előtti sajtótájékoztatón Luis Enrique, a Barca vezetőedzője kijelentette, hogy a búcsúzó Xavi és a bemutatkozó Vermaelen egyaránt a kezdőcsapat tagja lesz a szombati, Depor elleni hazai bajnoki záró mérkőzésen.

A Barcelona szakvezetője a hátralévő két kupadöntő fontosságára is felhívta a figyelmet. „Holnap ünnepelni fogunk, de azért lesz egy futballmeccs is. Utána meg még kettő, sokkal fontosabb” – mondta.
Az „ünnepi alkalomra” tekintettel az utolsó bajnokira változni fog az utóbbi időben egyre állandóbb kezdő összeállítás. A meccset indító tizenegyben helyet kapu ugyanis a búcsúzó, 505. bajnokiján, egyben 765. tétmeccsén a Barca mezét magára húzó Xavi Hernández Creus is, valamint debütál a tavaly nyáron szerződtetett, ám sérülés miatt eddig még nem kezdő belga válogatott hátvéd, Thomas Vermaelen is. (Amúgy egyre többet emlegetik egy újabb Arsenal-futballista, Aaron Ramsey Barcelonába szerződését is, erre azonban a a FIFA-eltiltás miatt csak előszerződés formájában kerülhet sor a nyáron, a walesi ténylegesen csak jövő év elején vagy nyarán költözhetne Katalónia fővárosába.)

Xaviról meleg méltató szavakkal emlékezett meg a klub jelenlegi mestere. „A távozás az ő döntése, annyit tett a klubért korábban, hogy a vezetőség rábízta saját sorsát. Szakmailag még egy-két évet nyugodtan eltölthetett volna a csapatggnál, amelyért rengeteget tett ebben az idényben is, a pályán és a pályán kívül egyaránt.”

Saját jövőjével kapcsolatban ismét kijelentette, előbb a pályán megvívandó három mérkőzésre kell koncentrálnia, az idény végeztével beszél majd az elnökkel, ha hívatják. (Barthomeu elnök korábban kijelentette: az edzőnek 2016 nyaráig szóló érvényes szerződése van, nincs miről beszélni…)

Az egy trófea már megvan, két további még meglehet szituációról azt mondta Luis Enrique, hogy az idény előtt még álmodni sem álmodott arról, hogy a végén harcban lehetnak a triplázásért.

(Sport TV)

A Barcelona–Deportivo mérkőzést szombaton 18:30-tól élőben közvetítjük a Sport 2-n.