Pénteken pontokért párbajoznak • SportTV

Pénteken pontokért párbajoznak

2015. 05. 22. 13:21    
Olvasási idő: 3 perc

Péntek este a Dunaújváros PASE–DVSC-TEVA bajnokival kezdődik meg az OTP Bank Liga utolsó előtti, 29. fordulója. A három pont megszerzése mindkét gárda számára igen fontos lenne.

Az elmúlt héten nagy különbségű, 4–0-s sikert aratott Kondás Elemér együttese az egyik kiesőjelölt, a Pápa ellen, pénteken pedig a másik, jelenleg kieső helyen álló együttes vendégeként lép pályára a piros-fehér csapat: ezúttal a Dunaújváros lesz az ellenfél.
A Dunaújváros rosszul jött ki az előző fordulóból, hiszen fontos kiesési rangadót bukott el 2–0-ra a Pécs otthonában, és mivel a rivális Haladás begyűjtötte a három pontot a forduló nyitó mérkőzésén, így az újonc a 15., kieső helyre csúszott vissza. Ettől függetlenül az újvárosiak hátránya nem ledolgozhatatlan, hiszen mindössze egy pontra vannak a bentmaradást jelentő helyezéstől, de innentől minden pontra szükségük van.
Egy esetleges pénteki vereség, és a Haladás mérkőzésének számukra kedvezőtlen alakulása akár már ezen a játéknapon kiesést eredményezhet Artner Tamás együttese számára.
A két csapat közös múltja nem túl régi, hiszen a Dunaújváros idén először szerepel az élvonalban, ennek ellenére már a negyedik összecsapás következik a két csapat között. Ennek az az oka, hogy tavaly a Magyar Kupában már összefutott a két együttes, akkor Dunaújvárosban 1–1-re végeztek, Debrecenben pedig 2–0-ra nyertek a hazaiak, és továbbjutottak. Az NB I-ben idén ősszel Máté és Brkovics góljával 2–0-ra nyert a DVSC a Nagyerdei Stadionban.
Egy hete sok játékost volt kénytelen nélkülözni a Loki szakmai stábja különböző okok, de főként sérülés miatt, ez a helyzet valamelyest javult mostanra. Bódi Ádám (képünkön) például újra bevethető lesz, hiszen letöltötte eltiltását. Ugyanakkor ezúttal Tisza Tibor lesz kénytelen kihagyni a találkozót, ő a Pápa ellen az ötödik sárga lapját kapta meg vasárnap. A sérültek közül Novakovics, Bouadla és Sidibe ezúttal is hiányozni fog. Az összeállítást tekintve így ezúttal is Verpecz kezdhet a kapuban, Nagy Z., Máté, Mészáros és Korhut szerepelhet a védelemben, Varga J., Jovanovics, Bódi, Szakály és Mihelic kaphat bizalmat a középpályán, a támadások befejezése pedig az előző héten duplázó Balogh Norbertre hárulhat.
A Dunaújváros keretében nagy volt a jövés-menés a télen. Távozott a klubtól Timotej Dodlek, Józsi György, Goran Marics, Rowen Muscat, Szalai Tamás, Burucz Barna, Milinte Árpád, Hangya Szilveszter, Milan Perics és Zsótér Donát. Érkezett Eppel Márton, Safet Jahics, Szellák Soma, Vaskó Tamás, Rafe Wolfe, Nikola Gribjeszics, Hidvégi Sándor és Papp Máté.
A bajnokság nem indult jól az újvárosiak számára 2015-ben, első négy mérkőzésükön egyaránt vereséget szenvedtek, így a Nyíregyháza elleni találkozón már Artner Tamás volt a vezetőedző, ő vette át a stafétabotot Dobos Barnától. Ez a mérkőzés fordulópont volt, hiszen a 3–0-s sikert az MTK elleni értékes 0–0 követte, majd két vereséget követően fontos kiesési rangadót nyertek Szombathelyen, és szintén értékes ponttal gazdagodtak a Diósgyőr ellen. A múlt heti eredmények miatt azonban ismét a kieső helyre csúszott le a Dunaújváros, és a bentmaradáshoz legalább két pontra van szüksége a hátralévő két fordulóban. Ennek fényében nem lehet védekező futballra számítani a hazai csapat részéről, számukra csak a győzelem elfogadható jelen helyzetükben.
„Van még hátra két forduló, melyek közül a következő meccs után sok kérdésünkre választ kapunk – jelentette ki Artner Tamás. – Nekünk mindenképpen győznünk kell a Debrecen ellen, ami nehéz lesz, hiszen Kondás Elemér együttese az NB I-ben a legkreatívabb csapatok közé tartozik. Ráadásul nagyon jó formában vannak, ezt láttuk a Pápa elleni összecsapásukon. Kiváló játékosokkal, nagyszerű támadókkal rendelkeznek. Ennek megfelelően támadó focit játszanak. Nagyon jó mérkőzésre van kilátás, mivel annak ellenére, hogy legutóbb kikaptunk, jó formában vagyunk. Számunkra élet-halál kérdés a győzelem megszerzése. Nincs mese, mindent bele kell adnunk. Ehhez maximális koncentrációra és bátor, agresszív futballra lesz szükségünk.”
Érdekesség, hogy a hazaiak csapatkapitánya éppen Böőr Zoltán, aki ezer szállal kötődik Debrecenhez: ott született, a Lokiban nevelkedett, több mint tíz szezont húzott le a klub mezében, és a csapatkapitányi karszalagot is viselhette. A dunaújvárosiak a Nagy Gergely – Villám Balázs, Szekeres Adrián, Vaskó Tamás, Hidvégi Sándor – Jakab Dávid, Nikházi Márk, Petneházi Márk, Böőr Zoltán, Csehi Tamás – Eppel Márton összeállításban kezdhetnek.
(dvsc.hu, dpase.hu)