Ötös válasz Tischler négyesére • SportTV

Ötös válasz Tischler négyesére

2015. 05. 23. 16:00    
Olvasási idő: 3 perc

Az Újpest a Puskás Akadémia elleni gólzáporos, 5-4-es győzelemmel nyújtotta hatmeccsesre a győzelmi sorozatát.

Felcsúton egy héten belül másodszor láthatott Tischler Patrik-gálát a publikum, csak éppen hiába szerzett a csatár most eggyel több, négy gólt, mint az előző körben, csapata ezúttal hárommal kevesebb ponthoz jutott, mint tette azt a Kecskemét elleni 4-0 alkalmával. A csatár sorrendben szöglet után fejjel (1-0), egy lepattanó labdát közelről a kapuba passzolva (2-2), Kleinheisler beadására remek ütemben érkezve (3-2) és látványos cselsorozat végén a komplett újpesti védelmet átverve talált be (4-3), csakhogy a lila-fehérek jobban elosztották a terheket. Andrics három gólban volt benne (kettőt maga szerzett, egyet előkészített), Nego kettőben (1+1), ráadásul volt egy szépségdíjas találatuk is (Suljic lövésébe Heris sarokkal szúrt bele), továbbá kaptak egy kis segítséget is (Kelicről is a hazai kapuba pattant egy labda), ezzel pedig hatosra növelték győzelmi sorozatukat.

Kispesten, az MTK ellen jobban kezdett a Haladás, voltak helyzetei is, de gólt végül a félidő közepén feléledő kék-fehérek szereztek. A fordulás után nem tudtak felpörögni a vendégek, inkább a fővárosiak irányítottak, akik a hajrában ismét betaláltak, s megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Diósgyőrben komoly rendőri készültség mellett, a szurkolótáborok parázs szópárbajával rajtolt a mérkőzés, amelyet a hazaiak kezdtek jobban. Több mint negyedóra játék és egy kihagyott helyzet után megszerezte a vezetést Mátyus János csapata. A közönség által hajtott nyírségiek támadtak többet, a Diósgyőrnek nem sikerült kihasználnia a lehetőségeit. A második félidőt a vendégek kezdték jobban, a Nyíregyháza visszavett korábbi tempójából. Az aktívabb támadójáték révén kiegyenlített a Diósgyőr, sőt, a hajrában a vezetést is megszerezte egy letámadásból. A nyírségieknek a hátralévő időben már nem sikerült kiegyenlíteniük, így vereséggel búcsúztak közönségüktől az utolsó hazai mérkőzésükön.

Győrben a Pécs a 12. percben büntetőhöz jutott, de Márkvárt elhibázta a lehetőséget, illetve a győri kapus kivédte a próbálkozást, s a hazaiak ezután feléledtek. Előbb helyzetekig és kapufáig, majd a játékrész lefújása előtti pillanatban gólig is eljutottak, így előnnyel vonulhattak az öltözőbe. A fordulás után kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, a hajrá azonban ismét a Győrnek sikerült sokkal jobban: a 88. percben Pátkai egyéni megmozdulása révén kétgólosra duzzadt a különbség, a kegyelemdöfést pedig a duplázó Priskin adta meg, miután – már a hosszabbítás perceiben – értékesített egy büntetőt.

Pápán a Paks érvényesítette a papírformát, az egész mérkőzésen lényegesen hatékonyabban futballozott ellenfelénél, így megérdemelten aratott magabiztos győzelmet. Ezzel javította gólkülönbségét, aminek lehet még jelentősége a negyedik helyért zajló küzdelemben.

(Sport TV)

OTP BANK LIGA, 29. forduló, szombati mérkőzések

Puskás Akadémia-Újpest 4-5 (3-2)
Felcsút, 2054 néző. V: Solymosi
Puskás: Danilovics – Szélesi (Makrai, 86.), Tar, Kelic, Fábio – Fiola, Tóth B., Kleinheisler, Polonkai (Nagy Zs., 61.), Lencse – Tischler
Újpest: Balajcza – Nego, Litauszki, Heris, Forró – Suljic, Hudák D., Balogh B., Sztaniszavljevics, Andrics (Szankovics, 94.) – Ojo (Perovics, 93.)
Gólszerző: Tischler (6., 18., 45., 66.), ill. Heris (11.), Andrics (12., 53.), Kelic (69. – öngól), Nego (79.)
Sárga lap: Tóth B. (48.), Kelic (73.)

MTK Budapest-Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
Bozsik Stadion, 600 néző, v.: Kassai
MTK: Hegedűs L. – Bese, Vukmir, Vass Á., Hajdú – Pölöskei Zs. (Vogyicska, 76.), Thiam, Kanta J., Horváth Zs. (Gera D., 82.) – Torghelle (Cseke, 90.), Csiki
Haladás: Rózsa – Angyal, Alcibiade, Devecseri, Jánvári – Jancsó (Rocchi, a szünetben), Iszlai, Nagy P., Halmosi (Tihanyi, 76.), Gaál (Grabant, 76.) – Radó
Gólszerző: Torghelle (35., 87.)
Sárga lap: Torghelle (57.), Hajdú (63.), Vukmir (75.), illetve Devecseri (26.), Nagy P. (49.)

Nyíregyháza Spartacus FC – Diósgyőri VTK 1-2 (1-0)
Nyíregyháza, 3624 néző, v.: Andó-Szabó
Nyíregyháza: Ovszijenko – Szokol (Rezes, 65.), Fodor, Kovacevic, Ivanovs, Bosnjak – Zofcák, Arziani (Abdouraman, 78.) – Kostic, Halenár (Seydi, 86.) – Pekár
Diósgyőr: Antal – Nemes, Németh, Alves, Okuka, Ho-Jung – Egerszegi (Koman, 62.), Bognár, Gosztonyi, Bacsa (Takács, 62.) – Grumic (Boros, 88.)
Gólszerzők: Fodor (16.), illetve Grumic (77.) Boros (90.)
Sárga lap: Halenár (64.) illetve Grumic (27.), Koman (52.), Németh (76.)

Győri ETO FC – PMFC-Matias 3-0 (1-0)
Győr, 3600 néző, v: Szilasi
Győr: Cellar – Kamber, Lang, Lipták, Windecker – Pátkai, Bucsa (Kerékgyártó, a szünetben), Kvilitaia (Nagy Á., a szünetben) – Rudolf (Mayer, 72.), Priskin, Koltai
Pécs: Helesfay – Nagy J. (Pauljevic, a szünetben), Balogh B., Ojdanic, Tadejevic – Fröhlich, Márkvárt, James, Kővári (Weitzer, 76.), Rácz (Szatmári, 62.) – Frank
Gólszerzők: Priskin (45., 92., a másodikat 11-esből), Pátkai (88.)
Sárga lap: Lang (12.), Priskin (68.), illetve James (30.), Tadejevic (39.), Frank (80.)

Lombard Pápa Termál FC-Paksi FC 0-4 (0-2)
Pápa, 500 néző, v: Iványi
Pápa: Szűcs – Juhász D., Csizmadia, Bogunovic, Frizoni (Schmid, 78.) – Randjelovic (Csilus, 57.), Sluka, Nagy T., Stieber A. – Seye, Waltner (Popin, 57.)
Paks: Molnár – Vági, Rodenbücher, Gévay, Szabó J. – Kesztyűs (Kiss T., 79.), Kecskés – Haraszti, Bertus, Bartha (Balázs, 65.) – Könyves (Hahn, 65.)
Gólszerzők: Kecskés (18.), Haraszti (34.), Vági (64.), Hahn (84.)
Sárga lap: Sluka (33.)