Újra James volt a király • SportTV

Újra James volt a király

2015. 05. 23. 16:47    
Olvasási idő: < 1 perc

A Cleveland Cavaliers a második meccset is megnyerte a Keleti főcsoport döntőjében, így a következő két hazai fellépésén kiharcolhatja a fináléba kerülést az Atlanta Hawks ellen.

Kevin Love már rég nincs, egy kis időre Kyrie Irving is kiszállt a játékból, így aztán LeBron James magára maradt a Cleveland Cavaliers nagy hármasából. A Királyt persze ez olyan nagyon nem zavarta, tudta, akkor neki kell kézbe vennie (a playoff eddigi menetét látva helyesebb, ha azt írjuk, továbbra is ott tartania) csapatát, aminek az alapszakasz keleti elsője, az Atlanta Hawks látta a kárát. James 30 pontot dobott 9 lepattanót szedett (ez az egy fontos kategória, ahol volt jobb a Cavsben, Tristan Thompson 16 labdát kapkodott össze), valamint kiosztott 11 aszsisztot – azaz egy pattanó híján tripla-duplával volt a végtelenül simán nyerő Cleveland vezére. Jamesnek ez volt a 74. olyan playoffmeccse, amelyen legalább 30 pontot termelt, ezzel feljött a vonatkozó örökranglistán Jerry West mellé a negyedik helyre, és már csak Kareem Abdul-Jabbar (75), Kobe Bryant (88), valamint Michael Jordan (109) áll előtte.
„Mennyit segít, ha LeBron a te csapatodban játszik? Ugye nem gondolják komolyan, hogy erre a kérdésre válaszolnom kell?” – mondta vigyorogva a találkozó után az 56. stzületésnapját ünneplő David Blatt, a Cavaliers vezetőedzője. James önnön zsenialitásán túl abból is hasznot húzott, hogy DeMarre Carroll az első meccsen térdsérülést szenvedett, és látszott, nem 100 százalékos, így meg azért nehéz napjaink (egyik) legjobbjával szemben védekezni.
Az immár 2-0-s hátrányban lévő Atlanta egyébként hellyel-közzel sem emlékeztet alapszakaszbeli önmagára. Most is a harmadik negyedben például 32 százalékkal dobott, Dennis Schröder 13 ponttal csapata legeredményesebbje tudott lenni, a lepattanócsatát pedig tízzel „sikerült” elveszíteni.

(Sport TV)

NBA, május 22.
Rájátszás, főcsoportdöntő

Keleti főcsoport
Atlanta Hawks (1.)-Cleveland Cavaliers (2.) 82-94
Az állás: 2-0 a Cleveland Cavaliers javára