Az ezüst és a lét a tét • SportTV

Az ezüst és a lét a tét

2015. 05. 24. 11:15    
Olvasási idő: < 1 perc

Az ezüstérem és a bennmaradás a tét a Ferencváros-Bp. Honvéd bajnokin az OTP Bank Liga 29. fordulójában: ha a Fradi nyer biztosan második, minden más eredménynél a Honvéd meghosszabbítja élvonalbeli tagságát.

A májusi Ferencváros-Bp. Honvéd „hármasugrás” második ütközete következik szombaton, és ha az elsőhöz hasonló eredmény születik (a Ligakupa elődöntőjének első felvonásán a Fradi 3-0-ra kiütötte riválisát), a zöld-fehérek néhány nap leforgása alatt a második céljukat is kipipálhatják. Szerdán ugyebár a Videoton ellen megnyerték a Magyar Kupát, a vasárnapi siker pedig „atombiztos” bajnoki ezüstöt jelentene a számukra.
„Szép győzelmen vagyunk túl, euforikus érzés volt megnyerni a Magyar Kupát, tagadhatatlanul ez volt számunkra az év mérkőzése – mondta Thomas Doll a fradi.hu-nak. – Azonban nem szabad, hogy elvigye a fejeket a hév, hisz a Honvéd ellen egy győzelemmel bebiztosíthatjuk a bajnokságban eddig elért második helyezésünket. Nehéz mérkőzésre számítok, Marco Rossi jó edző, jól tudja motiválni a játékosait, elég csak megnéznünk, hogy a Videoton ellen is pontot tudtak rabolni. A sors fura szeszélye folytán a Ligakupában és a bajnokságban rövid időn belül háromszor játszunk a Honvéd csapata ellen, az is igaz, hogy egyszer már sikerült győznünk a Ligakupában. Csodálatos stadionunkban ismét szeretnénk egy szép győzelemmel megörvendeztetni a szurkolóinkat.”
A Fradi tavaszi produkciója alapján egyértelmű esélyes. Eddig tizenkilenc tétmérkőzést vívott, 15-öt megnyert, négyet döntetlre adott, azaz ebben a naptári évben még veretlen. A Honvéd viszont a kiesés elől menekül, ha most nem szerez pontot, csak az utolsó fordulóban dől el a sorsa. Igaz, akkor az atomjaira hullott Lombard Pápa ellen kell egy pontot szereznie élvonalbeli tagsága prolongálásához. Volt már ennél nehezebb feladat is a világtörténelemben…

(fradi.hu/Sport TV)

A Sport2 HD-n 18:15-től élőben közvetítjük a Ferencváros-Bp. Honvéd mérkőzést, majd 20:30-tól szintén élőben jelentkezünk a Harmadik Félidő című show-műsorunkkal.