Ronaldo marasztalja Ancelottit • SportTV

Ronaldo marasztalja Ancelottit

2015. 05. 24. 10:04    
Olvasási idő: < 1 perc

Cristiano Ronaldo lett a 2014-2015-ös idény európai aranycipőse. A támadó hálaüzenet helyett inkább Carlo Ancelotti marasztalásával törődött.

A Getafe ellen mesterhármast szerző Cristiano Ronaldo harmadszor (2011, 2014, 2015) lett a spanyol liga gólkirálya, de még egyszer sem produkált olyan lenyűgöző teljesítményt, mint most, amikor is 48 góllal lett övé a Pichichi. Az eddigi csúcsát a 2011-2012-es évadban elért 46 gólja jelentette – ami furcsa módon akkor nem volt elég a gólkirályi címhez, hiszen Lionel Messi elképesztő módon 50-ig jutott… A mostani 48 viszont nem csupán Spanyolországban, de Európában is elhozta neki a koronát, ezzel a teljesítménnyel ugyanis – 2008, 2011 és 2014 után immár negyedszer – övé lett az európai Aranycipő. Nagy riválisával, Messivel a spanyol gólkirályi fronton 3-3-ra állnak, Aranycipőből viszont a portugálnak eggyel több van. Előbbi téren Telmo Zarra hat titulusa az unikum, az Aranycipőknél viszont már Cristiano Ronaldo áll az élen egyedül.
Cristiano Ronaldo a Getafe elleni örömfutball után elsősorban nem önmaga dicsőítésével foglalkozott, hanem Carlo Ancelotti vezetőedző sorsával. „Nagyszerű edző és hihetetlen személyiség. Remélem, a következő idényben is együtt dolgozhatunk” – fogalmazott az aranylabdás-aranycipős, üzenve ezzel alighanem Florentino Pérez klubelnöknek is, hogy eszébe ne jusson kirúgni a 2015 tavaszán trófea nélkül maradó olasz trénert. Más kérdés, hogy a Marca című madridi sportlap „99 százalékos biztonsággal” állítja, Ancelotti egy évet pihenni szeretne (ugyanolyan pihenőévet akar beiktatni, mint tette azt Pep Guardiola, miután elhagyta a Barcelonát), és utána akarja folytatni az edzősködést.

(Sport TV)