Már nem Ancelotti a Real edzője • SportTV

Már nem Ancelotti a Real edzője

2015. 05. 25. 19:38    
Olvasási idő: < 1 perc

A Getafe elleni 7-3-as győzelem egy korszak végét jelentette a Real Madridnál. A fővárosi klub vezetősége hétfőn ugyanis elköszönt Carlo Ancelotti vezetőedzőtől.

Ancelotti 2013 nyarán váltotta Jose Mourinhót a Real Madridnál, miután francia bajnoki címet szerzett a Paris Saint-Germainnel. Az olasz szakvezető első szezonjában Bajnokok Ligáját és Király-kupát nyert az együttessel, a 2015-ben viszont egyetlen trófeát sem tudott megszerezni.

Pedig jól indult az idény a gárdának, amely megnyerte az európai Szuperkupát, szeptember és december között klubrekordot jelentő 22 mérkőzésen győzött zsinórban, majd a klub-vb-n is első lett.

Végül azonban a spanyol bajnokságban a fővárosiak az aranyérmes Barcelonától két ponttal lemaradva a második helyen végeztek, a hazai kupában a nyolcaddöntőben nem tudtak túljutni az Atletico Madridon, a BL-ben pedig a Juventus ellen búcsúztak az elődöntőben.

Ancelottin hamarosan hátműtétet hajthatnak végre Kanadában, így várhatóan egy évig nem vállal munkát, helyét valószínűleg Rafa Benitez veszi át a Real kispadján. Florentino Perez, a madridi klub elnöke hétfő esti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, jövő héten nevezik ki az új szakvezetőt.

(Sport Tv)