Szomorú pécsi győzelem • SportTV

Szomorú pécsi győzelem

2015. 05. 29. 20:56    
Olvasási idő: 2 perc

A Pécs nyerte az NB I utolsó fordulójának nyitó találkozóját. A baranyai együttes hátrányból fordított a Nyíregyháza ellen.

Pécsen szomorú hangulatban játszották az OTP Bank Liga 30. fordulójának első mérkőzését. A következő szezonra ugyanis sem a hazaiak, sem a vendég nyíregyháziak nem kaptak NB I-es licencet, így mindkét együttes egyelőre utolsó meccsén szerepelt az élvonalban. Az első félidőben egyetlen helyzet volt, a 39. percben Márkvárt tekert 15 méterről kapura, a labda a lécről pattant vissza. A második játékrészből aztán 39 másodperc telt el, amikor vezetést szerzett a Spartacus: a szünetben csereként beálló Karacs emelt egy bal oldali beadás után a hálóba. A 80. percben Pekár szabadrúgását ütötte ki Helesfay. A 83. percben egyenlített a Pécs, Heffler távoli lövésébe Ovszijenko kapus szerencsétlenül ért bele, a labda a hálóba perdült. A legvégén a hazaiak megszerezték a győztes gólt is, Pauljevics egy remek esernyőcselt követően Ovszijenko fölött a kapuba ívelt.


(Sport Tv)

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló, pénteki mérkőzés

PMFC-Matias – Nyíregyháza Spartacus 2-1 (0-0)
Pécs, 3500 néző, v.: Szőts
PMFC-Matias: Helesfay – Pauljevic, Horváth A., Ojdanic, Tadejevic – Kővári (Rácz, a szünetben), James, Weitzer (Heffler N., a szünetben), Márkvárt, Szatmári – Frank (Pávkovics, 89.)
Nyíregyháza Spartacus: Ovsienko – Fodor, Rubus, Kovacevic, Törtei – Zofcák (Abdouraman, 86.), Kostic, Pekár, Koller, Halenár (Karacs, a szünetben) – Darcimelija (Rezes, a szünetben)
Gól: Heffler N. (84.), Pauljevic (93.), illetve Karacs (46.)

(MTI)

Szombaton az Újpest-Kecskemét mérkőzést 13:45-től, a Haladás-Puskás AFC találkozót 18:45-től élőben közvetítjük a Sport1-en.

Az MLSZ elküldte a licencadó bizottság indoklását a kluboknak

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elküldte a fellebbviteli licencadó bizottság részletes indoklását tartalmazó határozatokat annak az öt élvonalbeli klubnak, amely nem kapta meg az indulási jogot a következő NB I-es szezonra, nyilvánosságra azonban csak akkor hozza azok tartalmát, ha az érintettek ebbe beleegyeznek.

Az MLSZ péntek este honlapján jelezte az elutasító határozatok indoklásának kiküldését a Győri ETO FC-nek, a Kecskeméti TE-nek, a Nyíregyháza Spartacusnak, a PMFC-Matiasnak és az amúgy is kiesett Lombard Pápa Termál FC-nek. Egyben azt is közölte, hogy „tekintettel az MLSZ és a licencet kérelmezők között korábban aláírt titoktartási nyilatkozatra, jelenleg az MLSZ-nek nem áll jogában a licenceljárás során született határozatok indoklását nyilvánosságra hozni.”

A komoly érdeklődésre való tekintettel a szövetség kérte a klubok hozzájárulását ahhoz, hogy a határozatok teljes tartalmát, indoklással együtt az mlsz.hu-n közzétehesse. Erre hétfő délig adott időt a kluboknak.

A nyíregyházi egyesület honlapján szűkszavú közleményt jelentetett meg, melyben azt írták, hogy a határozat szerint új információt nem tartalmazott a beadványuk, azaz továbbra is a csapat korábbi játékosával, Diego Balbinot-val szemben fennálló tartozást említette indoklásként.

„A klub jogászok bevonásával válaszol a határozatra és elküldi levelét a Magyar Labdarúgó Szövetséghez” – olvasható a klub honlapján.

(MTI)