Újpest: megvan a mesterhetes! • SportTV

Újpest: megvan a mesterhetes!

2015. 05. 30. 15:59    
Olvasási idő: 4 perc

Öt mérkőzést rendeztek az OTP Liga 2014–15-ös kiírásának záró fordulójából szombaton. A nyitó találkozón az újpestiek tovább folytatták idény végi nyerősorozatukat. A 2. helyezett FTC folytatva hazai veretlenségi sorozatát, legyőzte a bajnok Videotont, a kiesés elkerüléséért folytatott harcból a Dunaújváros került ki vesztesen.

Újpesten szinte végig támadta az egész mérkőzést a hazai hárda a másik lila-fehér alakulat, a pályán bennmaradó, ám a licencadó testületnél megbukó KTE ellen. Az újpestiek támadássorozata az első félidő hajrájához közeledve hozta meg az eredményét, két percen belül elért két gól formájában. Az elsőt Litauszki kapura préselt, a kapusról felpattanó labdát a legjobbkor támadó Ojo révén szerezte a csapat (képünkön az ezt követő gólöröm látható), másodjára Andrics talált nem sokkal később a hosszú, jobb alsó sarokba. A harmadik gól a mérkőzés hajrájában esett, Forró előreíveléséból Perovics kapásból továbbította a labdát a kecskemétiek kapujába. A háromgólos sikerrel az Újpest hétmérkőzésesre növelte győzelmi sorozatának hosszát, ilyen szériára több mint két évtizede volt csak képes a lila-fehér klub akkori alakulata.

Az Üllői úton valódi tét nélküli, de igazi presztízscsatát vívott a már biztos második FTC a biztos bajnok Videotonnal. Gól nélküli első félidő után a második játékrész elején megtört a jég: Ugrai beadását követően Pajovics kapus éppen Böde elé ütötte ki a labdát, és a középcsatár a védők gyűrűjéből betalált. A 70. percben növelte előnyét az FTC, Varga szögletét követően Böde megcsúsztatta, Csukics közvetlen közelről sarokkal a hálóba továbbította a labdát. Így az FTC 12 év után először győzte le hazai pályán a Videotont, és folytatta tavaly október óta tartó bajnoki veretlenségi sorozatát.

Kispesten nagy lendülettel kezdett a Honvéd, amelynek egyetlen pontra volt szüksége a biztos bennmaradáshoz. Igyekezett hamar megszerezni a vezetést, de a helyzetek kimaradtak, majd a félidő derekán emberhátrányba került Elez fegyelmezetlensége miatt. A kiállítás ellenére is a kispestiek játszottak fölényben, de még büntetőből sem sikerült betalálniuk. A folytatásban aztán Ignjatovic megszerezte a biztonságot jelentő gólt a hazaiaknak, innentől nyugodtan futballozott a Honvéd, ráadásul a Pápa is megfogyatkozott. Csak idő kérdése volt, mikor növeli előnyét a fővárosi csapat, amely a második találatot követően már nem erőltette tovább a támadásokat és biztosan győzött.

Szombathelyen kezdetben a Haladás játszott fölényben a PAFC ellen, majd később kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A 25. percben Radó tört be a 16-oson belülre, megtolta a labdát, de Fiola buktatta, a megítélt büntetőt pedig Martínez értékesítette. A félidő hátralévő részében a vendégek voltak mezőnyfölényben, de több gól a szünetig már nem esett. A fordulást követően sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, később is csak elvétve akadt helyzet. A 70. percben Lencse megkapta második sárga lapját, így megfogyatkoztak a felcsútiak. A hajrában a csereként beállt Rocchi egy remek támadás végén, egy szép mozdulattal megduplázta a szombathelyiek előnyét, ezzel el is dőlt a mérkőzés, majd a végén még Radó is betalált.

Pakson többnyire unalmas mezőnyjátékkal telt el az első játékrész, a meccsen nem érződött, hogy a Dunaújváros a bennmaradásért küzd, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A folytatásra sem élénkült meg a játék, de váratlanul vezetést szerzett a Paks, amely ezzel tulajdonképpen megpecsételte a vendégek sorsát. A hajrában ugyan szépített a Dunaújváros, de ez sem jelentette volna a bennmaradást, ráadásul a hosszabbításban az egy pontot sem sikerült megszereznie.

(MTI/Sport TV)

OTP BANK LIGA, 30. forduló, szombati mérkőzések

ÚJPEST FC–KECSKEMÉTI TE 3–0 (2–0)
Szusza Ferenc Stadion. V.: Berke.
Újpest: Balajcza (Banai, 49.) – Nego (Szankovics, 75.), Heris, Litauszki, Forró – Suljic, Hudák, Balogh B., Sztaniszavljevics, Andrics – Ojo (Perovics, 61.).
KTE: Tujvel – Szalai D., Szkopljak, Gyagya (Eninful, 46.), Farkas A. – Szivacski, Patvaros, Szavics (Selyem, 59.), Lévai (Gréczi, 46.) – Novák, Dudás D.
Gólszerző: Ojo (34.), Andrics (35.), Perovics (86.)
Sárga lap: Szavics (59.)

BUDAPEST HONVÉD FC–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC 2–0 (0–0)
Bozsik Stadion, 1000 néző. V.: Pintér.
Bp. Honvéd: Kemenes (Horváth A., 85.) – Botka, Ignjatovics, Elez, Baráth – Ikenne-King, Godoy, Hidi, Holender (Göblyös, 74.) – Youla, Nagy G.
Lombard Pápa: Horváth G. – Jagodics, Csizmadia, Juhász D., Frizoni (Gál, 64.) – Csilus, Nagy T. (Randjelovics, 46.), Stieber A., Sluka – Király (Schmid, 65.), Vankó.
Gólszerző: Ignjatovics (49.), Youla (69.)
Kiállítva: Elez (22.), ill. Csilus (61.)
Sárga lap: Nagy G. (50.), ill. Nagy T. (26.), Jagodics (56.), Randjelovics (84.)

FERENCVÁROS–VIDEOTON FC FC 2–0 (0–0)
Groupama Aréna, 6087 néző. V.: Kassai.
Ferencváros: Dibusz – Bönig, Gyömbér, Batik, Ramírez – Varga R., Csukics, Somália, Lamah, Ugrai – Böde.
Videoton: Pajovics – Szolnoki, Fejes, Vinícius, Brachi (Heffler T., 66.) – Álvarez, Simon Á. (Kocsis, 81.), Kovács I., Trebotic, Ivanovszki – Feczesin (Oliveira, 74.).
Gólszerző: Böde (47.), Csukics (70.)
Sárga lap: Ramírez (28.), ill. Szolnoki (17.), Vinícius (45.), Brachi (51.)

SZOMBATHELYI SWIETELSKY-HALADÁS FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 3–0 (1–0)
Szombathely, Rohonci út, 3087 néző. V.: Andó-Szabó.
Haladás: Rózsa – Schimmer (Angyal, 58.), Alcibiade, Jánvári, Bühler – Iszlai, Nagy P. – Gaál, Martínez (Rocchi, 79.), Halmosi (Rácz, 90.) – Radó.
Puskás Akadémia: Danilovics – Szélesi, Tar, Kelic, Fabio (Makrai, 64.) – Spandler, Fiola, Hudák (Pintér, 78.), Polonkai (Mészáros, 88.) – Lencse, Tischler.
Gólszerző: Martínez (27. – 11-esből), Rocchi (81.), Radó (87.)
Kiállítva: Lencse (70.)
Sárga lap: Alcibiade (80.), ill. Spandler (14.), Danilovics (28.), Lencse (57., 70.)

PAKSI FC–DUNAÚJVÁROSI PASE 2–1 (0–0)
Paks, 1250 néző. V.: Szilasi.
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Rodenbücher, Báló – Bartha, Kecskés, Bertus, Kesztyűs (Hahn, 66.), Haraszti (Simon A., 60.) – Könyves (Balázs Zs., 67.)
Dunaújváros: Jahic – Villám, Farkas V., Vaskó, Hidvégi – Petneházi, Böőr (Orosz, 48.), Nikházi, Jakab (Thiago, 46.), Csehi (Godslove, 74.) – Eppel.
Gólszerző: Könyves (63.), Bertus (92.), ill. Hidvégi (90.)
Sárga lap: Haraszti (24.), Bartha (93.), ill. Vaskó (17.)

A Sport2-n vasárnap 18:15-től élőben közvetítjük a DVSC-Teva–Győri ETO mérkőzést az OTP Bank Liga 30. fordulójából, ezt követi a bajnoki év utolsó összefoglalója, a Harmadik félidő.