Pécs: veszélyben az NB III is • SportTV

Pécs: veszélyben az NB III is

2015. 07. 23. 17:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Lehet, hogy mégsem kerül Pécs város önkormányzata kezébe a PMFC, a klubot működtető gazdasági társaság átvilágítása során ugyanis kiderült, hogy jelentős tartozásokat halmozott fel a PMFC Sport Kft.

A bama.hu szerint szerdán sem tisztázódott a pécsi futball jövője, veszélybe került a PMFC adásvétele, miután a klubot eddig Matyi Dezső vezetésével működtető PMFC Sport Kft. átvilágítása során kiderült, hogy jelentős tartozásai vannak. Az önkormányzat így nem vállalja az egyesület felvásárlását, mert nem engedheti meg magának, hogy mínuszban lévő klubot irányítson.

Ám ha a város nem veszi meg a klubot, az NB III-as licence is elúszhat saját jogán. A város vezetőségében néhány hete felvetődött, hogy a Diósdtól harmincmillió forintért megveszik a jogot, de ez a lehetőség mostanra elúszott. A másik megoldás a Kozármisleny licencének átvétele, de a Pécs jelenleg semmit sem tud cserébe adni érte, ha nem veszi át a PMFC-t Matyi Dezső vállalatától.

Az MLSZ szerdára ígérte az NB III-as csoportok beosztásának kihirdetését, de ez nem történt meg, talán a pécsi helyzet miatt sem.

(nso.hu)