Radó a Ferencvároshoz igazolt • SportTV

Radó a Ferencvároshoz igazolt

2015. 07. 23. 17:14    
Olvasási idő: < 1 perc

A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Radó Andrást. A Haladástól távozó játékost többek között az Újpest is szerette volna megszerezni.

Radó András 1993. szeptember 9-én, Pápán született. A labdarúgást itt, a Lombard Pápánál kezdte, egészen 15 éves koráig a Veszprém megyei egyesületnél fejlődött. 2008-ban azonban a Szombathelyi Haladáshoz igazolt, ahol három év után, mindössze 18 esztendősen már be is mutatkozhatott az élvonalban.

A Fradi.hu megfogalmazása szerint „gyorsaságával, robbanékonyságával és agilis mozgásával azonnal felhívta magára a figyelmet”, első idényében 12 mérkőzésen játszott, két gólt lőtt, emellett nyolc gólpasszt is kiosztott. Fejlődése töretlen maradt, a 2012-13-as szezonban már végig alapember volt a Haliban. Huszonhét mérkőzésen játszott – ebből 26-szor kezdett -, hét góljával és hét gólpasszával pedig már 19 évesen az NB I egyik kiemelkedő támadója volt.

Az igazi berobbanást a következő szezon hozta meg számára, tizennégy góljával és tizenegy asszisztjával hatodik helyhez segítette a Haladást. A szombathelyieknél házi gólkirály lett, de összesítésben sem kellett szégyenkeznie, hiszen a bajnokság negyedik legjobb góllövője volt. Ebben az évben a Hivatásos Labdarúgók Szervezete az NB I legjobb 21 éven aluli labdarúgójának választotta.

Egy sérülés miatt tavaly ősszel egy ideig nem sikerült folytatnia remek menetelését, de tavasszal bebizonyította, hogy tudása cseppet sem kopott meg. A bajnokság utolsó harmadára visszanyerte korábbi remek formáját, rúgott hat gólt, adott négy gólpasszt, ezzel hatalmas segítséget nyújtott a Haladásnak, hogy bennmaradjon az élvonalban.

Radó az U19-es és az U21-es válogatottnak is tagja volt, sőt, már a felnőtt nemzeti csapat keretébe is meghívták.

Cristian Ramírez, Leandro de Almeida, Stanislav Sesták és Haraszti Zsolt szerződtetése után Radó András a Ferencváros ötödik nyári igazolása.

(Fradi.hu)