Legutóbbi frissítés 2015. augusztus 26. 14:01
Egyéni sportok

Levélben ajánlom! bezár

Karakas és Ungvári is hetedik

Fotó: MTI - Kovács Tamás

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig és a 73 kilós Ungvári Miklós egyaránt hetedikként zárt az olimpiai kvalifikációs asztanai cselgáncs-világbajnokság szerdai napján.

A világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Karakast az olasz Giulia Quintavalle, a kolumbiai Yadinis Amaris és az osztrák Sabrina Filzmoser legyőzése után az olimpiai második, vb-bronzérmes és Európa-bajnok román Corina Caprioriu állította meg a negyeddöntőben. A bronzéremig tartó vigaszágon az olimpiai harmadik Marti Malloy következett a riói kvalifikációs rangsorban tizedik magyar számára. A világranglistán ötödik amerikai cselgáncsozó előzőleg 3-0-ra vezetett kettejük különpárharcában, legutóbb júniusban a budapesti Grand Prix bronzmeccsén verte meg őt.

A negyedik csata másfél perccel a mérkőzésidő vége előtt dőlt el, amikor az amerikai vazaarit érően átforgatta magyar ellenfelét, aki a hátralévő időben már nem tudott fordítani."Hédinek most is fáj a térde, és a felkészülés során is zavarta. Keresztszalagja nincs, ráadásul a belső oldalszalag is megsérült. Otthon megbeszéljük, hogy vállalja-e a műtétet, ami legalább féléves kihagyást jelentene" - nyilatkozta az MTI-nek edzője, Toncs Péter. "Ezzel a 144 ponttal picit feljebb lép a tizedik helyről, de ha most kiesik egy időre, mögötte is jó dzsúdósok kopogtatnak a kvótáért. Most bemehetett volna a négy közé, a román ellen a végén egy kis kihagyáson múlt." Miután kifújta magát, Karakas úgy összegzett, hogy formán kívül, szívvel-lélekkel küzdötte végig a napot, és a hosszabbításos meccsek sokat kivettek belőle. "Egyelőre elég mérges vagyok magamra a Caprioriu elleni meccsért, ahol kevéssel a vége előtt estem egy vazaarit. Ezt elrontottam. Otthon eldöntjük, hogy hogyan tovább. 2012-ben már volt egy ilyen térdműtétem, nagyon nehéz volt utána visszajönni...A nőknél súlycsoportonként a világranglista első 14, a férfiaknál az első 22 cselgáncsozó szerez olimpiai kvótát.

Az olimpiai második Ungvári az izraeli Tohar Butbul, a portugál Andre Alves és a fehérorosz Aljakszej Ramancsik legyőzése után, a negyeddöntőben kikapott a címvédő japán Nakaja Rikitől. A vigaszágon negyedik vb-bronzára hajtó ceglédi dzsúdósra a mongol Odbayar Ganbaatar várt, aki a meccs derekán jukót kapott egy dobásra, onnantól pedig intésekkel kihúzta a hátralévő időt. A háromszoros Európa-bajnok Ungvári - aki egy korábbi ütközés miatt nagy monoklival és fejkötéssel küzdött - többször is jelezte, hogy riválisa szabálytalanul lábra fog, amiért leléptetés jár, de a bíró másként látta a történteke. A találkozó után a világranglistán nyolcadik magyar dzsúdós és edzője, Bíró Tamás dühösen csak annyit mondott, hogy az előző napokban ennél kisebb vétségekért is kizártak versenyzőket.

Csütörtökön a 81 kilós Csoknyai László és Krizsán Szabolcs, valamint 63 kilogrammban Szabó Franciska szerepel Asztanában.

(MTI)

Az asztanai cselgáncs-vb negyedik napjáról csütörtökön a Sport2 13:00 órától élőben közvetít.

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!