Brady játszhat az NFL-rajton • SportTV

Brady játszhat az NFL-rajton

2015. 09. 03. 16:58    
Olvasási idő: < 1 perc

Tom Brady is ott lehet az NFL szeptember 10-i idénnyitóján, miután a polgári bíróság törölte négymeccses eltiltását.

Ha nem is ment egyik napról a másikra, de hét hónapos kínlódás után csak pont került (?) a Tom Brady kontra NFL ügyre a „labdaügyben”: a polgári bíróság törölte a New England Patriots quarterbackjének négymeccses eltiltását, így ott lehet a szeptember 10-i, Pittsburgh Steelers elleni bajnoki rajton. Bradyt azzal vádolták, hogy akadályozta a nyomozást a deflategate-ügyben (a Patriots az Indianapolis Colts elleni playoffmeccsen állítólag az előírtnál laposabb labdákkal játszott), az NFL erre fel tiltotta eln 4 találkozóra. Brady fellebbezett, Roger Goodell komisszárius másodfokon is megbüntette, erre jött a polgári bíróság. A QB hétfőn még kompromisszumként felajánlotta, ha egy találkozóra csökkentik a büntetését, eláll a pertől, de a liga erre nem volt hajlandól. Helyette most totális vereséget szenvedett. A fellebbezésre ugyan még van lehetősége, de az nem biztat túl sok jóva.

Ezt követően minden bizonnyal megkérdőjelezik Goodell alkalmasságát is. A közelmúltban voltak nem megfelelően kezelt balhés ügyek (gondoljunk csak Adrian Peterson vagy Ray Rice esetére, esetleg a New Orleans Saints fejvadászbalhéjára), ennél kevesebbért is rúgtak már ki komisszáriust. Vagy Goodell bevállalhatja, hogy idővel őt is utlják majd annyian, mint Gary Bettmant, az NHL nagyfőnökét.

(Sport TV)

A Sport2-n szeptember 10-éről 11-re virradóra élőben közvetítjük a New England Patriots–Pittsburgh Steelers idénynyitót.