Meddig tart a lengyel csoda? • SportTV

Meddig tart a lengyel csoda?

2015. 09. 04. 16:00    
Olvasási idő: 2 perc

Az év mérkőzése mellett (magyar-román) akad még néhány pikáns párosítás az Európa-bajnoki selejtezők pénteki programjában. A D csoport csúcsrangadója a „hatosfogat” élén álló lengyelek és az egy ponttal mögöttük álló világbajnok Németország összecsapása. Ráadásul a skótok – esetleges grúziai győzelmükkel – tovább kellemetlenkedhetnek mindkét, jelenleg előttük álló riválisuknak. Persze a mai eredmények megkavarhatják a sorrendet. De számunkra sem mellékes a Feröer-szigetek-Észak-Írország majdani végeredménye az F jelű csoportban. Természetesen mindhárom találkozót élőben láthatják a Sport1-en, illetve a Sport2-n!

Németország-Lengyelország, 20,30, Sport1
A D csoport első helye a frankfurti Németország-Lengyelország mérkőzés tétje. A világbajnok renoméját kissé megtépázták Lewandowskiék, akik hat kör után egy ponttal jobban állnak, mint a Nationalelf. Lukas Podolski – bár szülőföldje nemzeti csapata megrángatta a bajszukat – arról beszélt, hogy számára mindig egy érzelmes találkozás számára a lengyelek elleni meccs. A német színekért játszom, de szívemben örökre ott marad Lengyelország. Ott születtem, ott él a családom és ott van kedvenc csapatom, a Górnik Zabrze. Ha pályára léphetek és gól szerzek, nem fogok ünnepelni” – mondta. Az orrtörése miatt az összetartásról hazaküldött Marco Reus diplomatikusan és röviden zárta le a péntek estét:
– A mai eredménytől függetlenül mindkét válogatott gond nélkül ott lesz az Európa-bajnokságon.

Grúzia-Skócia, 17,45, Sport1
A skótok fájdalmas emlékekkel érkeztek Tbiliszibe. Nyolc éve az Alex McLeish vezette válogatott úgy utazott Grúziába, hogyha nyer, kijut az Eb-re. Ezek után 2-0-s vereség lett a vége. James McFadden a mai napig rosszul alszik, ha eszébe jut az az este.
– Rágódom, mit szúrtunk el, mit kellett volna másképpen tennünk! Életem végéig nem fogok szabadulni ettől a rémálomtól! – mondta.
Talán egy győzelem (meg egy német vereség) gyógyszerként hatna az egykori Everton játékosra, hiszen matematikailag a második helyre is felléphet Skócia.

Feröer-szigetek – Észak-Írország, 20,30, Sport2
A „magyar” csoportban Feröer többeknek – így nekünk is – nagy szolgálatot tenne, ha otthon tartaná mindhárom pontot Észak-Írország ellen. Fontos, hogy ne kapjanak gólt, mert az északírek legutóbb 2013 novemberében (Törökországban, barátságos meccsen) vesztettek, ha előnybe kerültek. Ez a sorozat 11 találkozót ölel fel. A hazaiak tisztában vannak az esélyekkel, de komolyan gondolják, hogy meglepetést okozhatnak!

(Sporttv)