Veszített a Barca Sevillában! • SportTV

Veszített a Barca Sevillában!

2015. 10. 03. 16:08    
Olvasási idő: 2 perc

A szombati játéknapon öt meccset játszottak a LaLigában, rögvest az első volt a nap rangadója, a Barcelona sevillai vendégjátéka.

Sevillában a Barca a visszatérő Bravóval a kapuban első bajnokiját játszotta a Messi nélküli két hónaposra taksált időszakban. Luis Enrique a Bravo – Sergi Roberto, Piqué, Mathieu, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Mascherano – Munir, Suárez, Neymar összeállítású kezdőt küldte a pályára a Ramón Sánchez Pizjuánban. A Barca a szokásos labdabirtokási fölényben kezdte a meccset, de a hazaial ellencsapásai legalább annyi veszélyt jelentettek, mint a katalánok akcióiból kialakuló helyzetek. Mindkét oldalon két-két ziccer maradt ki, míg a 23. percben Neymar szabadrúgása után Sertgio Rico saját kapfájára tolta a labdát, amely végiggurult a gölvonalon, végül Coke előbb érte el, mint a szintén rástartoló Piqué, végül a berohanó Suárez az oldalhálóba vágta.

Az 52. percben vezetést szerzett a Sevilla: Gameiro száguldott el a jobb oldalon, középre adott, és a kiválóan érkező Krohn-Dehli 8 méterről simán bepasszolta a labdát a tátongó kapuba. Két percre rá Gameiro elől Piqué mentett bravúrosan. S még nem volt vége a sevillai rohamidőszaknak: az 57. percben a dán középpályás középre ívelését követően a berohanó Iborra továbbított a hálóba. (Képünkün az ezt követő hazai gólöröm.) A 60. percben Mathieu és Munir helyett Dani Alves és Sandro szállt be a játékba. A dupla csere után Sergio Ricónak másfél perc alatt háromszor kellett bravúrral mentenie. A 74. percben szépített a Barca, a Trémoulinas kezezéséért járó 11-est Neymar értékesítette. A 79. percben Suárez, Neymar, Sandro akció végén a cserecsatár a kapufát találta telibe.A hajrában „ezerrel” rohamozott a Barcelona, de mindhiába: a második LaLiga-vereségét is elszenvedte a bajnok!

Granadában az egyelőre gyengélkedő hazaiak nem bírtak az egyre izmosabb Deportivóval. A galíciai vendégcsapat a marokkói-francia Fajr góljával szerzett vezetést az első félidő derekán, ezt a szupertechnikás, de nem túl gólerős Piti egyenlítette ki a második játékrész felénél. Két fő statisztikai adat – 3:3-as kapura lövési, 45:55%-os labdabirtoklási arány – arról árulkodik, hogy mindkét együttes elégedett lehet az 1-1 megszerzett ponttal.

Barcelonában az Espanyol ellen ismét bizonyította az újonc Sporting Gijón,, hogy nem csak stílusos, hanem eredményes együttes is. A Barcelonából kölcsönben Asztúriában szereplő Halilovic remek 18 méteres íveléssel szerzett vezetést még a találkozó idején. A hazaiak egy óra letelte után nem sikkal egyenlítettek, Salva Sevilla balról középre lőtt labdáját az ecuadori Caicedo előre csúszva, fél méterről lőtte be a gijóni kapuba. A Sporting azonban nem adta fel, már a hosszabbításban járt a találkozó, amikor egy védőkről lepattanó labdára Álex Menéndez csapott le, és ballal a 16-osról szépen az üresen tátongó kapuba gurított.

Málagában a gólszerzés dandárját az első negyedórában elvégezték a csapatok. A brazil Charles duplájával 7 perc alatt kétgólos előnyhöz jutott a hazai együttes, ezt Agirretxe a Real Sociedad részéről a 14. percben megfelezte. Aztán nemhogy felhagytak a tempóval a fiúk, hanem egyenesen nem i találtak a kapuba egészen a normál játékidő utolsó előtti percéig. Ekkor a Tissone kétsárgás kiállítása miatt már csaknem húsz perce emberhátrányban futballozó Málaga Charles harmadik találatával eldöntötte a három bajnoki pont sorsát.

Las Palmasban az idei újoncot elkalapálta a tavalyi újonc: az Eibar két állandó gólfelelőse, Saúl Berjon és Borja Bastón révén negyedik idegenbeli meccsén második győzelmét aratta, két döntetlen mellett, vezetve ezzwl a házon kívül lejátszott mérkőzések speciális táblázatát.

(Sport TV)

LALIGA, 7. FORDULÓ, szombati mérkőzések:

Sevilla–Barcelona 2–1 (0–0)
G: Krohn-Dehli (52.), Iborra (57.), ill. Neymar (74. – 11-esből)
Granada–Deportivo 1–1 (0–1)
G: Piti (65.), ill. Fajr (25.)
Espanyol–Sporting Gijón 1–2 (0–1)
G: Caicedo (62.), ill. Halilovic (9.), Alex Menéndez (90+2.)
Las Palmas–Eibar 0–2 (0–1)
G: Saúl Berjón (9.), Borja Bastón (61.)
Málaga–Real Sociedad 3–1 (2–0)
G: Charles (4., 7., 89.), ill. Agirretxe (14.)