Real-Barca: 18:00, Sport1, élő! • SportTV

Real-Barca: 18:00, Sport1, élő!

2015. 11. 21. 12:48    
Olvasási idő: 2 perc

Meglehetősen sokáig, novemberig kellett várni a 2015-2016-os idény első Clásicójára. A Real Madrid és a Barcelona ezúttal sem az európai, sem pedig a spanyol Szuperkupában nem futott össze, így a LaLigában néznek először farkasszemet.

Akkor jöjjön az év legnagyobb érdeklődéssel várt bajnoki mérkőzése – országhatároktól függetlenül! Mert ez egyértelműen a Real Madrid-Barcelona összecsapás, még akkor is, ha mostanában a mindkét oldalhoz köthető médiumok portáljain a sztárok mellett fegyveres biztonsági őrökről készült fényképek is láthatóak. Nagy átlagban 30-40 szurkolóra jut egy-egy rendőr a Bernabéuban, illetve annak környékén – sajnos ennyi gólt nem ígérhetünk, de azért gólokat merünk jósolni. A 2011-es Spanyol Kupa-meccsük óta minden találkozójukon legalább két gól született, pedig már 19-szer néztek farkasszemet az elmúlt négy esztendőben, és össze is hoztak 68 gólt, ami majdnem 3,6-es átlagnak felel meg.
A gólokba vetett hitet erősíti, hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi, az elmúlt évek két meghatározó futballistája is ott lehet a gyepen. Ez persze a szeptember óta sérült Messi esetében szenzáció csak, az argentin kerettag, azt meg a magunk részéről nehezen hisszük, hogy csak „nyaralni” viszik el a fővárosba. „Pozitívak az érzéseim vele kapcsolatban – fogalmazott Luis Enrique, a Barca vezetőedzője. – Fitt, a csapattal együtt edzett. Lehetetlen persze, hogy százszázalékos állapotban legyen, de nagyszerű tudni, hogy felépült. Semmit sem terveztem el előre, még a meccs előtt is beszélek vele. Egy órával a kezdés előtt döntök. Az biztos, hogy nagyon izgatott a visszatérése miatt.”
Rafa Benítez, a Real trénere szerint nem mondanak igazat azok, akik a Barcelonát tartják favoritnak: „Mi játszunk otthon, a szurkolóink előtt, azt gondolom, már csak ezért is mi vagyunk az esélyesek. Nagyszerű csapat ellen lépünk pályára, de tele vagyunk önbizalommal. A Real Madrid hagyományaihoz tartozik, hogy támadó futballal törjön győzelemre, függetlenül attól, ki az ellenfele. Elképesztően fontos pontokat szerezhetünk a bajnoki címért zajló csatában. Győztes mentalitású csapat az enyém, és egyre jobb lesz.”
Az már egy másik kérdés, hogy Benítez mennyire dolgozhat nyugodtan, illetve mekkora részben „csak” az ellenoldal elterelő/idegesítő hadművelete, amit a katalán El Mundo Deportivo felvetett: a lap szerint Benítez nem veszítheti el a Clásicót, különben kénytelen átadni a helyét Zinedine Zidane-nak.

(Sport TV)

A Sport1-en 18 órától élőben közvetítjük a Real Madrid-Barcelona mérkőzést.