Megint Taróczyék nyertek • SportTV

Megint Taróczyék nyertek

2015. 11. 24. 21:34    
Olvasási idő: 2 perc

Nyolcadik alkalommal került sor a Tennis Classics gálára, amelynek ezúttal új formát választott a főszervező-versenyigazgató Taróczy Balázs. A tavalyi ázsiai IPTL-sorozat mintájára „csapatba szervezte” meghívott aktív és egykori klasszisait, akik egy-egy játszmás mérkőzéseket játszottak egymással, 6, illetve a férfi egyesben 8 nyert játékig. A csapatok „kapitánya”, azaz névadója a két aktív férfijátékos, Richard Gasquet, illetve Marin Cilic lett.

A legendák egyesében két wimbledoni egyes bajnok, az 1987-es győztes ausztrál Pat Cash és a 2001-es legjobb Goran Ivanisevic mérkőzött meg. A korban ifjabb bajnok, a „magyaros” Cilic-csapat képviseletében dominált, csak 4:0 után sikerült az ausztrál mókamesternek szépítenie, majd a szett-meccslabdánál Goran átengedte a terepet egy tízéves forma labdaszedő gyermeknek, aki négy adogatás után be is ütötte a győztes pontot Cashnek, 6:2-es vezetésre tett szert a „mi csapatunk”.

A hölgyek, az elmúlt két évben párosban együtt szép sikereket elérő Babos Tímea és Kristina Mladenovic csatájában először a még játékban lévő, tegnapelőtt még Tajvanon WTA-tornát nyerő magyar lány dominált. 3:0-s vezetésre tett szert, majd 4:1-re alakult az állás, ekkor jött bele a játékba a francia teniszezőlány. Négy játékot nyert sorozatban, aztán mikor már a szettért (meccsért) adogatott, Tímeának bréklabdája is volt. Azt azonban nem sikerült beütnie, két egyenlő után a másodikat már igen, így 5:5-re alakult az állás. Mi több, a magyar lány a saját adogatása után visszavesztette az adogatását, s a tie-break döntött. Ott aztán Babos bizonyult labdabiztosabbnak, 7:3-ra nyerte meg a rövidítést, 13:8-ra alakítva a csapateredményt.

A nap fénypontjának a legendák párosa ígérkezett, az 1985-ös wimbledoni döntő „visszavágója”. Sajnos, 3:2 után Fitzgeraldot ápolni kellett, de hősiesen folytatta a mérkőzést, mi több, sikerült is megnyernie az adogatását. Ez kissé megváltoztatta a mérkőzés „komolyságát”, igyekeztek a felek eljutni 5:5-ig, ekkor „felkerekítették” az állást 6:6-ra, itt is rövidítés következett. Ebben az ausztrálok három meccslabdáig is eljutottak, ám Taróczyék öt (!) labdát nyertek egymás után, s ezzel a „megismételt” meccset is ők nyerték meg. (Képünkön ennek a mérkőzésnek egy jelenete.)

Az „érzelmi” főmérkőzés után következett a „szakmai” főmérkőzés, a világranglista-9. Richard Gasquet és a tavalyi US Open-bajnok Marin Cilic összecsapása. A két nagymenő odatette magát, igazi magas színvonalú teniszt varázsoltak az Arena szőnyegére. A kulcsjáték a harmadik és a negyedik volt, előbbiben a horvát három bréklabdát hárított, utóbbiban egyet megcsinált. A különbséget aztán vitte is tovább, egészen a szett-meccs végéig, azaz 9:7-re nyerte meg a csatát. Ezzel már az is eldőlt, hogy a csapatmeccset a Cilic-team nyerte meg, a záró vegyes páros már csak kozmetikázhatott a különbségen. Ebbe már az olyan „huncutságok” is belefértek, hogy a játszma derekán csak a lányok összebeszéltek, és összeálltak egy párrá, úgy vették fel a kesztyűt a két férfiversenyző ellen. Azért ennek a meccsnek is lett „hivatalos” eredménye, a hölgyek nyertek 7:5-re…

(Sport TV)