Jön a horvát válogatott • SportTV

Jön a horvát válogatott

2016. 01. 13. 18:53    
Olvasási idő: < 1 perc

A magyar válogatott következő ellenfelét játékosállománya alapján nyugodtan sorolhatjuk az európai topcsapatok közé.

Hivatalossá vált, hogy az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott március 26-án játssza idei első nemzetközi felkészülési mérkőzését, méghozzá a budapesti Groupama Arénában, a szintén Eb-résztvevő horvát csapat ellen.

Az Ante Čačić szövetségi kapitány vezette horvátok jelenleg a 18. helyen állnak a világranglistán, két hellyel megelőzve a magyar válogatottat. Az Európa-bajnoksági selejtezőkön a H csoport második helyét szerezték meg az olaszok mögött, de megelőzve a norvég, a bolgár, az azeri és a máltai együttest, egyetlen vereségüket Norvégiában szenvedték el. A kontinensviadalon a spanyol, a cseh és a török válogatottal játszanak a csoportkörben.

Bernd Storck szövetségi kapitány korábban kijelentette, hogy szeretné, ha az Európa-bajnoki felkészülés alatt a lehető legerősebb ellenfelekkel mérkőzhetne meg a csapata. A horvátok esetében teljesül a kívánsága, hiszen márciusi ellenfelünket bármiféle túlzás nélkül a kontinens legjobb válogatottjai közé sorolhatjuk. A horvát válogatott játékerejét jelzi, hogy legismertebb játékosai európai topklubokban szerepelnek, Ivan Rakitić a Barcelona, Luka Modrić és Mateo Kovačić a Real Madrid, Dejan Lovren a Liverpool, Ivan Perišić és Marcelo Brozović az Inter, Mario Mandžukić a Juventus labdarúgója. A jelenlegi csapatkapitány, Darijo Srna (Sahtar Doneck) a horvát labdarúgás legtöbbszörös válogatott játékosa, eddig 127-szer szerepelt címeres mezben.

(mlsz.hu)