Erősített a THW Kiel • SportTV

Erősített a THW Kiel

2016. 02. 05. 18:55    
Olvasási idő: < 1 perc

Több játékosa is hosszabb időre kidőlt sérülés miatt, ezért új átlövőt igazolt a THW Kiel együttese. A német klub 2017. június 30-ig szóló szerződést kötött az olimpiai és világbajnok horvát Blazenko Lackoviccsal, aki a macedón Vardar Szkopjétől érkezik. „Blazenko ismeri a Bundesligát, rutinos játékos, remek átlövő. Mindenképpen erősítésre volt szükségünk, a személyében megtaláltuk a megfelelő embert” – nyilatkozta a Kiel vezetőedzője, Alfred Gislason.

Lackovicot elmondása szerint meglepte a THW megkeresése. „Nem gondoltam volna, hogy játékosként még egyszer visszatérek Németországba. Most a világ egyik legjobb csapatában szerepelhetek majd, ez rendkívül büszkévé tesz. Nagyon bízom benne, hogy további trófeákat szerzünk majd a Kiellel” – fogalmazott a horvát játékos.

Lackovic hazája egyik legeredményesebb kézilabdázója. A válogatottal, amelyben 195 mérkőzésen 571-szer volt eredményes, 2003-ban világbajnok, 2004-ben olimpiai aranyérmes, 2012-ben pedig az ötkarikás játékokon bronzérmes lett.

A 197 cm magas átlövő profi pályafutása elején háromszor volt horvát bajnok az RK Zagrebbel, 2004-ben a Flensburg-Handewitthez igazolt, ahol négy évet töltött, 2005-ben Német Kupát nyert. 2008-ban Hamburgba szerződött, a HSV együttesével bajnok és kupagyőztes volt, 2013-ban pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját (képünkön azt a sikert ünnepli). 2014-ben elhagyta Németországot, és a macedón Vardar Szkopjéhoz került, amellyel az előző évben duplázott, a bajnokságban és a kupában is aranyérmet szerzett. Lackovic eddig 284 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, ezeken 907 gólt szerzett.

A Kiel az idei BL-szezonban a Veszprémmel azonos csoportban szerepel, tíz fordulót követően – éppen a magyar csapat mögött – a tabella negyedik helyén áll.

(Sport TV)