A Fehér Házban járt a Warriors • SportTV

A Fehér Házban járt a Warriors

2016. 02. 05. 10:23    
Olvasási idő: < 1 perc

Szokás szerint az Egyesült Államok elnöke a Fehér Házban fogadta az NBA bajnokát. A Golden State, amely az előző idényben a Cleveland legyőzésével szerezte meg az aranygyűrűket, ebben a szezonban rekordot jelentő 45-4-es mérleggel vezeti a ligát.

„A Warriors egészen különleges időszakot él át. Az emberek arról beszélnek, hogy a csapat forradalmasítja a kosárlabdázást. Én ugyan már nem játszom, de egy kicsit még értek a kosárlabdához, így elmondhatom, hogy ez az egyik legjobb csapat, amelyet valaha láttam. Fantasztikusan dobnak, remekül passzolnak – szinte már sportszerűtlenül jók. Nemcsak remek játékosaik vannak, hanem csapatként is nagyon jól teljesítenek. Úgy játszanak, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Csodálatos élmény nézni őket” – fogalmazott Barack Obama.

Az elnök felidézett egy Steph Curryvel kapcsolatos történetet is, aki egyébként egy nappal korábban 51 pontot szórt a Washington elleni összecsapáson. „A Golden State az előző szezonban 40 év után lett bajnok. Nyilvánvalóan nagy szerepe volt ebben az MVP-nek, Steph Currynek. Steph egész jó dobó… Aki látta a mostani Wizards elleni meccset, megerősíthet ebben, hihetetlen volt, ahogy bohóckodott. Amúgy el kell mondanom, hogy tavaly nyáron egy golfmeccsen legyőztem őt. Akkor Steph azzal védekezett, hogy a titkosszolgálat megfélemlítette. De nem ez volt a helyzet. Ha akarja, akkor persze vívhatunk egy visszavágót” – viccelődött Obama.

Ezt követően Steve Kerr, a Warriors vezetőedzője kapott szót. „Köszönöm, hogy itt lehetünk! Gratulálni szeretnék, mert nemzetünk nagyszerű történelme során most először hallhattuk egy elnök szájából a bohóckodni szót. Bár lehet, hogy Teddy Roosevelt is használta már, ebben nem vagyok biztos. Nagy megtiszteltetés a számunkra, hogy találkozhattunk az elnök úrral, körbejárhattunk a Fehér Házban, és itt is megünnepelhetjük a bajnoki címünket. Általános igazgatónk, Bob Myers említette, hogy az elnök úr szabadügynök lesz idén. Nem tudom, van-e már valamilyen terve, de mi szívesen szerződtetjük” – mondta Kerr.

(Sport TV)