Európából is van út az NFL-be • SportTV

Európából is van út az NFL-be

2016. 05. 01. 09:40    
Olvasási idő: < 1 perc

A német Moritz Böhringer lett az első játékos, aki közvetlenül Európából kelt el az NFL draftján. Az elkapót a börze hatodik körében választotta ki a Minnesota Vikings.

Az NFL-draft hatodik körében, összességében a 180. helyen a Minnesota Vikings kiválasztotta a német Moritz Böhringer receivert. Eddig semmi különös, hiszen választottak már elkapót ennél hátrább is, illetve az NFL-ben ügyködik pár német játékos (Markus Kuhn és Sebastian Vollmer a New England Patriotsnál, Kasim Edebali a New Orleans Saintsnél, Mark Nzechoa a Dallas Cowboysnál, míg az Indianapolis Coltstól elengedett Björn Werner éppen csapatot keres). Olyan azonban még nem volt, hogy valaki közvetlenül (nemhogy Németországból, de) Európából került volna az NFL-be.
„Egyelőre képtelen vagyok leírni az érzéseimet. Boldog vagyok, hogy elkeltem a drafton” – jelentette ki a 22 éves Böhringer, aki a német ligában a Schwäbisch Hall Unicornsban játszott. Nem rosszul, hiszen 2015-ben 59 elkapásból 1232 yardot, illetve 13 touchdownt hozott össze.
Böhringer mindössze öt éve foglalkozik az amerikai futballal, sokan kételkednek is abban, hogy a mostani kiválasztása a tudásának szól, nem pedig egyfajta marketingértéknek. Elvégre Európában Németország meghódításában látszik a legtöbb potenciál az NFL számára, és Böhringer az első német, aki támadásban kulcspozíciót jelentő poszton szerepelhet a ligában.
A paraméterei rendben vannak (195 centi, 100 kiló), a fizikai felmérőn elit elkapókra jellemző értékeket produkált, szeptembertől jöhet az éles bevetés. Az meg már a tündérmese része, hogy Böhringer anno Adrian Peterson videóit nézegetve választotta az amerikai futballt, most pedig egy csapatban játszhat a futógéppel. „Állítólag nagyon kemény kézfogása van. Igyekszem felkészülni rá” – mondta vigyorogva a draft után Böhringer.

(Sport TV)

A Sport TV élőben közvetíti az NFL 2016-os idényét.