Guardiola az örökségéért is küzd • SportTV

Guardiola az örökségéért is küzd

2016. 05. 03. 12:11    
Olvasási idő: 2 perc

A Bayern München olyan tettre készül, amit 2007 óta egyetlen csapat sem tudott végrehajtani: a Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonását az Atlético Madrid otthonában 1–0-ra elveszítő csapat lehet kilenc év után az első, aki a legjobb négy közül elbukott első meccs után lesz finalista a BL-ben.

Német és angol oldalak egyetértenek abban, a keddi Bayern München–Atlético Madrid Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján Pep Guardiola nem csupán a fináléba kerülésért, hanem az elmúlt három éve megítéléséért is küzd. A spanyol edző három év (és alighanem három bajnoki cím) után a nyáron a Manchester City kedvéért hagyja el a Bayernt, ha most kiesik, akkor úgy, hogy rendre az elődöntőben elhasalt a BL-ben. És mindig spanyol csapattal szemben, rendre legalább egy eltaktikázott meccsel a háta mögött.
Az első meccsen Thomas Müller kispadra jelölése miatt kapott rengeteget Guardiola (tényleg, minek is játsszon egy, a Bundesligában és a BL-ben is már karriercsúcsot jelentő gólmennyiságnál járó klubikon…), de nem feltétlenül van rá hatással a bírálat. Mert például most sem garantálta, hogy Müller a kezdőcsapat tagja lesz. „Nem azért vesztettünk Madridban, mert Thomas Müller nem volt ott. És nem azon múlik a mostani sikerünk, hogy Müller játszik vagy sem” – fogalmazott a vezetőedző.
Ami viszont biztos: a bajorok totális offenzívát hirdettek. „Megpróbálunk a szélekről, majd pedig középről mögéjük kerülni. Megpróbálunk teljes csapattal támadni, úgy, hogy közben ne fussunk bele az életveszélyes kontráikba – jelentette ki Guardiola, majd pedig kitért az egyik kulcsemberére is. – Franck Ribéry hétfőn már edzett. Kedden a keret tagja lesz, és alternatívát kínál számunkra. Azt meg majd meglátjuk, hogy az elejétől játszik vagy csereként lép pályára.”
Az Atléticónál más okból (sérülés) kétséges egy kulcsember, Diego Godín játéka. Reményt keltő, hogy az utolsó edzésen már részt tudott venni, ugyanakkor Diego Simeone megjegyezte, „Jó sok kiváló belső védőnk van.” Az argentin szakvezető kijelentette, nem akarja beérni a döntetlennel (ettől még senki se lepődjön meg, ha a spanyolok az első pillanattól „gyilkolják a futballt” és a rossznyelvek szerint minimum derékmagasságban repkednek majd a becsúszások), és ugyanígy fogalmazott Fernando Torres, a gárda csatára is.
„Készek vagyunk meghalni egymásért. Háború lesz. Mindenki a másikért küzd, mindenki kész meghalni a társaiért. Csapatként bárkit képesek vagyunk megverni. Ha nem csapatként futballozunk, nem vagyunk eléggé erősek. Most is csapatként akarunk fellépni, ez a filozófiánk” – mondta egyfajta motivációs beszédként is Fernando Torres.

(Sport TV)

A Sport1-en 19:30-tól élőben közvetítjük a Bayern München–Atlético Madrid BL-elődöntő visszavágóját.