Mindenki Ronaldóról beszél • SportTV

Mindenki Ronaldóról beszél

2016. 05. 04. 14:00    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdán a Real Madrid – Manchester City összecsapással ér véget a Bajnokok Ligája 2015-16-os kiírásának elődöntője. A találkozót élőben közvetítjük Sport1-en.

A Real Madrid – Manchester City elődöntő-visszavágó előtt a legtöbben természetesen arra kíváncsiak, hogy vajon pályára léphet-e Cristiano Ronaldo, aki sérülése miatt kihagyta a két együttes egy héttel ezelőtti találkozóját, és nem játszott a királyi gárda hétvégi bajnokiján sem. A portugál klasszis a Real keddi edzésén jelen volt, edzett, mozgott, így aztán nem csoda, hogy a meccset megelőző sajtótájékoztatón elsőként Zinedine Zidane mester is róla beszélt: „Ronaldo jól van. Azt mondanám, hogy százszázalékos állapotban van, végigcsinálta a ma délelőtti edzést, úgyhogy biztosan pályára léphet szerdán. Ugyanakkor Benzema és Casemiro játékában nem vagyok ennyire biztos, mert az ő egészségi helyzetük kicsit más. Karimot még MR-rel vizsgálják az orvosaink, nem akarjuk kockáztatni, míg Casi nem sérült, hanem ödémája van, nem tanácsolták a játékát az orvosok. Szerencsére nélkülük is van elég játékosom a keretben.”
A Cityről a következőket mondta Zidane: „Még az első felvonásnál is nehezebb lesz a visszavágó, mert ezen eldől minden. Tiszteljük az ellenfelet, mert nagyon jó játékosok alkotják, különösen a támadósorban. Ez nem ugyanolyan visszavágó lesz, mint a Wolfsburg elleni, ezúttal biztosan nem tudunk két-három gólt szerezni negyedóra alatt, ez teljesen kizárt. Az elsőtől az utolsó pillanatig szenvedni fogunk, melós meccs lesz. Jó formában vagyunk, tovább akarunk jutni. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, de ha nem jutunk tovább, az kudarc lenne, mert döntőbe akarunk jutni. Ezek a játékosok megérdemelnék a döntőbe jutást” – zárta mondandóját Zidane. A Manchester City története során először jutott el a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, az angolok menedzsere, Manuel Pellegrini, aki a 2009-2010-es szezonban a Real Madrid vezetőedzője volt – viszont 2006-ban a Villarreallal ott volt a legjobb négy között a BL-ben. A chilei szakember a keddi sajtótájékoztatón először a hazaiak szakvezetőjéről beszélt: „Szerintem nagyon nehéz megítélni Zidane eddigi tevékenységét, mivel még csak 4-5 hónapja irányítja a csapatot, most kezdődött el a vezetőedzői pályafutása. Az biztos, minden adottsága megvan ahhoz, hogy remek edző legyen, tudja, mit kell tenni a nehéz helyzetekben, a fontos pillanatokban. Versenyben vannak még a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, ami mindenképpen jó teljesítmény” – mondta Pellegrini.
Természetesen a vendégek sajtótájékoztatóján is szóba került a párharc első mérkőzését kihagyó Ronaldo. „Cristiano nyilván különleges játékos. Rengeteg gólt szerez. Elég csak megnézni, hányszor volt eredményes a Real Madridnál eltöltött időszakában. De szerintem a Real Madrid nem egyenlő Cristianóval. Ha nem tud játszani, vannak más opcióik is. Az a fontos, hogy észben tartsuk, csapatként kell dolgoznunk védekezésben és támadásban is. Nem Cristiano ellen, hanem a Real Madrid ellen” – fogalmazott a City menedzsere. Volt fontos hiányzója a BL-elődöntő első mérkőzésén az angoloknak is, Yaya Touré sérülés miatt nem léphetett pályára Manchesterben. „Yaya gond nélkül edzett egész héten. Kedden is a kerettel együtt dolgozott, és azért utazott velünk ide, hogy pályára lépjen. Nagyon tapasztalt és jó játékos, volt szerencséje Bajnokok Ligáját nyernie a Barcelonával. Rendkívül fontos tagja a csapatunknak” – nyilatkozta Pellegrini.
A City francia játékosát, Gael Clichyt honfitársáról, a sérült Karim Benzemáról kérdezték: „Benzema a Real Madrid egyik legfontosabb játékosa. Nagyon sok gólt szerez, ő az összekötő kapocs Cristiano Ronaldo és a középpálya között. Szóval nagyon fontos játékos, és az a tény, hogy most nem állhat csapata rendelkezésére, pozitív a számunkra. De egy olyan remek csapat, mint a Real Madrid képes pótolni Karimot. Sajnálom, hogy ki kell hagynia a meccset, de mi ugyanúgy készülünk, akár játszik, akár nem.”

A Real Madrid – Manchester City mérkőzést szerdán 19:30-tól élőben közvetítjük a Sport1-en.