Jagr még egy évig Floridában • SportTV

Jagr még egy évig Floridában

2016. 05. 05. 21:43    
Olvasási idő: < 1 perc

Meghosszabbította szerződését a Panthers együttesével Jaromir Jagr. A 44 éves cseh legenda, aki az idei szezonban jött fel az NHL legeredményesebb gólszerzőinek örökranglistáján a harmadik helyre, egy évet írt alá a Floridával.

„Jaromir óriási hatással van fiatal játékosainkra és csapatunk támadójátékának egyik kulcsszereplője. Örülünk, hogy a következő idényre visszatér hozzánk, bízunk benne, hogy tovább tudunk majd jutni a playoffban, mint most” – írta közleményében Gerard Gallant, a Panthers vezetőedzője.

Szakértők nem tartják meglepőnek, hogy Jagr, aki 79 meccsen elért 66 pontjával csapata legeredményesebb játékosa volt, még egy szezont vállalt. A rájátszásban viszont nem tudott hasonlóan jó teljesítményt nyújtani a liga jelenlegi legidősebb aktív jégkorongozója, nem szerzett gólt, és csak két gólpasszt jegyzett a New York Islanders ellen 4-2-re elveszített párharcban.

Jagrnek már csak húsz gól hiányzik ahhoz, hogy megelőzze a liga örökranglistáján a második pozíciót elfoglaló Mark Messier, és ebben az esetben már csak Wayne Gretzky állna előtte a listán. (Sport Tv)