München, Madrid, Milánó: mutatjuk! • SportTV

München, Madrid, Milánó: mutatjuk!

2016. 05. 05. 15:26    
Olvasási idő: 2 perc

2014 után újfent Real Madrid–Atlético Madrid döntőt rendeznek a Bajnokok Ligájában, de hogy ez miért alakult így, arra keresi a választ a Sport TV BL-műsora, az Út Milánóba.

Két hazai győzelemmel zárultak a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntői, de ennek csak Madridban örülhettek, hiszen ott a Real az 1–0-val kiejtette a 180 percen keresztül gólképtelen Manchester Cityt, ugyanakkor a Bayern München hiába nyert 2–1-re, idegenben lőtt gólja miatt az Atlético Madrid került be a milánói fináléba. Persze lehetett volna ez másképp is, de hogy miért így alakult, azt három szakértőnk, Kemenes Szabolcs, László Csaba és Várhidi Péter elemzi majd a stúdióban, Petur András pedig kőkeményen tartja a gyeplőt műsorvezetőként.
Kemenes Szabolcs például elemzi a Münchenben kihagyott két tizenegyest, hogy ki mit tett jól vagy rosszul a Neuer, Müller, Oblak, Fernando Torres kvartettből. Sőt, lesz egy kis időutazás is, hiszen Szabi megpróbálja elhelyezni Neuert a Bayern-kapusok örökrangsorában. Annyit segítünk, hogy névsor szerint Kahn, Maier és Neuer lesz az ő dobogóján. De hogy ez-e a végső sorrend is, az majd csak a 19:30-kor kezdődő adásban derül ki.
Ahogyan az is, hogy akkor most megbukott Guardiola vagy sem Münchenben. BL-győztes (mi több, triplázó) csapatot vett át 2013-ban, ő viszont a BL-elődöntőnél tovább egyszer sem vezette csapatát. Elég-e egy ilyen gárdának a német bajnoki cím (és adott esetben mellé a kupa) vagy sem? Lehetnek úgy boldogok a bajorok a három elődöntővel, ha tudják, hogy a kor másik két kirakatcsapata, a Barcelona és a Real Madrid a müncheni Guardiola-éra alatt nyert legalább egy-egy Bajnokok Ligáját?
Az meg már egy másik fejezet, hogy mi lesz Peppel Manchesterben, Ancelottival a Bayernnél, Pellegrinivel meg a jó Isten tudja, hogy hol. És miattuk kinek és hol lehet veszélyben az állásuk? Ez is kiderül a másfél órás utazás során. Ja, és lesz persze Cristiano Ronaldo, Bale (Gareth, tudjuk…), meg madridi háziderbis esélylatolgatás is.

(Sport TV)

A Sport1-en 19:30-tól élőben sugározzuk az Út Milánóba című műsort.