Készen áll a Veszprém • SportTV

Készen áll a Veszprém

2016. 05. 26. 10:01    
Olvasási idő: 2 perc

Csütörtökön elutazik az MVM Veszprém csapata Kölnbe, hogy aztán szombaton 18:00-tól megmérkőzzön a THW Kiel együttesével a Bajnokok Ligája négyes döntőjének elődöntőjében. A cél másnap, azaz vasárnap ismét 18:00-tól játszani, de akkor már a döntőben, a BL-címért. Az utazás előtt Xavi Sabaté mestert, Gulyás Péter, Iváncsik Gergőt és Aron Palmarssont kérdezte a veszprémiek hivatalos honlapja.

Xavi Sabaté: Úgy gondolom, hogy a csapat készen áll. A fiúk nagyon jól és nagyon keményen dolgoztak az egész szezon során. Elérkezett a kölni hétvége, ám mi csak a THW Kielre koncentrálunk jelenleg. Akárcsak eddig, most is mérkőzésről mérkőzésre haladunk. Tudjuk, hogy nagyon kemény lesz, hiszen ez egyetlen meccs lesz, amelyen bármi megtörténhet, ráadásul a Final4-ban már minden csapat fantasztikus. Azért megyünk oda, hogy élvezzük a játékot, az eseményt és annak légkörét, miközben természetesen mindent meg fogunk tenni azért, hogy nyerjünk az elődöntőben. Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolóinknak azt a hihetetlen támogatást, amit az egész szezon során kaptunk tőlük. Nagyon hálásak vagyunk nekik azért is, hogy ilyen sokan eljönnek velünk Kölnbe, hogy ott buzdítsanak minket a Final4 során is, hiszen tudjuk, hogy ez nagy erőfeszítést igényel tőlük. Nagyon fontosak számunkra, hiszen tudjuk, hogy együtt fognak velünk harcolni a mérkőzés minden perce során.

Gulyás Péter: Számomra az első gondolat akkor, amikor meghallom a Final4 kifejezést, az a THW Kiel csapata. Jelenleg csak rájuk fokuszálok, őket akarjuk legyőzni. Már kétszer is megmérkőztünk velük ebben a szezonban, éppen ezért kicsit már testközelben is érezzük egymás játékát. A meccs kezdetén tehát nem lesz már az szerintem, hogy próbáljuk kiismerni, feltérképezni a másikat. Ismerjük egymás erősségeit és gyengeségeit. Úgy gondolom, hogy a találkozó kulcsa mindkét oldalon a védekezés lesz, mindenki arra fogja helyezni a nagyobb hangsúlyt. Ha a gyors lerohanásaikat nagy százalékban meg tudjuk állítani, akkor jó esélyünk lesz a döntőbe jutásra.

Iváncsik Gergő: Nagyon várom, nagyon várjuk ezt a hétvégét. Jó érzések vannak bennem ennek kapcsán az egész héten, sőt az egész hónapban. Borzasztóan készülünk. Nyilván nem lesz egyszerű a dolgunk, de úgy érzem, hogy az eddigiekhez képest most van a legnagyobb esélyünk. Ismét a Kiellel kell szembenéznünk, természetesen ők is és mi is túl akarunk jutni a másikon, hogy döntőt játszhassunk. Szerintem mindkét fél próbálja majd valamivel meglepni a másikat, de túl nagy újdonságot szerintem nem fogunk tudni mutatni egymásnak. Bízunk a szurkolóink támogatásában. Ezúton is köszönjük nekik, hogy ilyen sokan kikísérnek minket. Továbbá reméljük, hogy a televízió előtt is minél többen szurkolnak majd nekünk.

Aron Palmarsson: Ez lesz a hatodik Bajnokok Ligája Final4, amiben szerepelni fogok. Úgy gondolom, hogy ez az esemény évről évre jobb, folyamatosan fejlődik. Tavaly fantasztikus volt, biztos vagyok benne, hogy idén is óriási lesz. Úgy érzem, jók az esélyeink a hétvége előtt, hiszen kiváló csapatunk van. Ez az együttes az elmúlt években lépésről lépésre, egyre közelebb került a trófea elhódításához. Idén szeretnénk megnyerni a BL-t. Minden más csalódás lenne számomra.

(mkb-mvmveszprem.hu)

Bajnokok Ligája, négyes döntő, Köln
A május 28-i elődöntő párosítása

15.15: Vive Tauron Kielce (lengyel)–PSG (francia)
18.00: THW Kiel (német)–MVM VESZPRÉM (magyar)
Május 29.
15.15: a 3. helyért
18.00: döntő

Péntekig minden este 20 órától láthatják a Harmadik Félidő Extra című műsorunkat, amelyben részletesen elemezzük a Final Four csapatait. Szombaton és vasárnap élőben közvetítjük a négyes döntő összes mérkőzését, közte az első nap 17:30-tól az MVM Veszprém–THW Kiel elődöntőt, másnap ugyanebben az időpontban a döntőt.