Dani Alves centikre a Juvétól • SportTV

Dani Alves centikre a Juvétól

2016. 05. 26. 09:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Olasz és spanyol sajtóértesülések szerint Daniel Alves, a Barcelona labdarúgócsapatának brazil jobbhátvédje az olasz bajnok Juventusban folytatja a pályafutását. A 33 esztendős védő állítólag már tudatta is döntését csapattársaival. Helyére az Arsenal játékosa, Héctor Bellerín érkezhet a katalán együtteshez.

Az információt először a Cadena SER rádióadó hozta nyilvánosságra, majd a Sky Sport Italia is átvette. Kiderült, a brazil válogatott jobbhátvéd tavalyi szerződéshosszabbítása alkalmával a felek belevették a megállapodásba, hogy a futballista 2016. június 5-ig ingyen távozhat. A hírek szerint Alves él a lehetőséggel, és a Juventushoz szerződik. Az elnyert trófeák számát tekintve minden honfitársánál sikeresebb futballista három, vagy kettő plusz egy éves szerződést köt az olasz bajnokkal. A tárgyalások hetek óta zajlottak a felek között, az egyezség a múlt hét végén született meg.

A klubváltást állítólag már a játékos menedzsere is megerősítette, Alves pedig tudatta a döntést csapattársaival. A futballista Angliából és Kínából érkező ajánlatokat utasított vissza, mielőtt eldöntötte, hogy a Juvéhoz szerződik. A nemzetközi sportsajtóban futótűzként terjedő hírt torinói források is megerősítették, hozzátéve, hogy már csak a hivatalos bejelentés várat magára.

A Cadena SER úgy tudja, a katalánok az Arsenal spanyol jobbhátvédjével, a La Masián korábban nyolc évet eltöltő Héctor Bellerínnel pótolnák Alvest, aki 2008 óta erősíti a Barcelonát, melynek játékosaként többek között hat spanyol címet és három Bajnokok Ligáját nyert – egyet épp a Juventus ellen.
(nso.hu)