Sztárokra várva a döntőben • SportTV

Sztárokra várva a döntőben

2016. 06. 06. 20:06    
Olvasási idő: < 1 perc

Sztárok helyett egyelőre újoncok viszik a prímet az NHL nagydöntőjében, de San Joséban és Pittsburghben is esdekelve várják, mikor indul be Thornton, Pavelski, illetve Malkin, Crosby és a többiek.

Crosby, Malkin, Thornton, Pavelski, Letang, Couture, Bruns. Pittsburgh-i vagy San Jose-i oldalról éppenséggel ők is lehetnének az NHL-nagydöntő hősei. Ehhez képest, az köti össze őket, hogy mindannyian az első góljukra várnak a 2016-os finéléban. Miközben a második és a harmadik meccset is újonc gólja döntötte el, előbb Sheary (Penguins), aztán pedig Donskoi (Sharks) volt az ünnepelt ember a jégen.
„Mielőtt elkezdesz önmagadon idegeskedni, győződj meg arról, hogy jól végzed a dolgod, a csapatoddal pedig mindent megteszek azért, hogy legyen esélyed megnyerni a meccseket. Kemény világ ez. Évről évre látom, milyen kicsi a hibahatár” – jelentette ki Sidney Crosby, a Penguins kapitánya. Ő az első meccsen domináns volt, két gólpasszt is adott, utána viszont a Vlasic, Braun kettős kikapcsolta a játékból.
A másik oldalról Peter DeBoer vezetőedző vette védelmébe a playofflistát 13 góllal vezető Pavelskit és társait. „Kemény időszak ez az évben. Minden körben kiemelt figyelmet kapnak, nem könnyű így hokizni. Kétségem sincs afelől, hogy a döntőben is eljön az áttörés ideje.”

(Sport TV)

A Sport2-n kedden hajnali 2 órától élőben közvetítjük az NHL-nagydöntő negyedik felvonását, a San Jose Sharks-Pittsburgh Penguins találkozót.