Copa: Messi nehéz meccset vár • SportTV

Copa: Messi nehéz meccset vár

2016. 06. 18. 17:28    
Olvasási idő: < 1 perc

Argentína és Lionel Messi Venezuelával találkozik a centenáriumi Copa América negyeddöntőjében. A torna legfőbb esélyesének tartott albicelestes remekelt a tornán, minden meccsét megnyerte annak ellenére, hogy a Barca sztárja keveset volt a pályán (igaz, Panama ellen hármat lőtt). A New England Patriots stadionjában megrendezésre kerülő negyeddöntő előtt nyilatkozó Messi elmondta, hogy nagyon szoros meccsre számít, és szerinte nem hibázhatnak, mert megbüntetik őket a venezuelaiak. “Ahogy megy előre a torna úgy leszünk egyre jobbak. Meccsről meccsre fejlődünk. Régóta ismeri a csapat nagy része egymást, ahogy az edzők is mindent tudnak rólunk” – kezdte az argentin 10-es, majd így folytatta. “Tudjuk, hogy nem hibázhatunk, nagyon kemény meccs vár ránk. Többen úgy gondolják, hogy Venezuela könnyű ellenfél, de nagyon tévednek. Semmit sem adnak ingyen ezen a szinten, ráadásul tudjuk, mi a tét” – fogadkozott a meccs előtt a világ (egyik) legjobbja.

Santa Clarában Mexikó a címvédő Chile ellen lép pályára. A chileiek korábban bejárták szinte egész Amerikát, hiszen öt különböző helyen játszottak tizenhét nap alatt. A gárda bocás játékosa, José Pedro Fuezalida szerint ez nem jelenthet gondot. “Igen, valóban hosszú utak voltak ezek, de volt időnk pihenni, rekreálódni. Az persze nem is kérdés, hogy a mexikóiak ellen a lehető legjobbunkat kell nyújtanunk. Nagyon koncentráltan kell játszanunk, de úgy gondolom jobbak vagyunk náluk” – mondta Fuezalida, annak ellenére, hogy egy hónapja az El Tri 1–0-ra legyőzte őket egy barátságos meccsen. Mexikói oldalról Hector Herrera mondott néhány mondatot a találkozó előtt. “Nagy a tét, de úgy gondolom, hogy mindent megteszünk majd. Játszottunk nem is olyan régen egymás ellen, de mindenki tudja, hogy ez teljesen más meccs lesz, hiszen az felkészülés volt, míg most már a Copa-győzelem a tét” – vélekedett a Porto középpályása.

(Sport TV)

Az Argentina–Venezuela (vasárnap hajnali 1) és a Mexikó–Chile (vasárnap hajnali 4) negyeddöntőket a Sport1 élőben közvetíti.